Search
Close this search box.

V naslednjih dneh bo prevladovalo oblačno in megleno vreme. Kakšen pa bo božič?

Ponoči in jutri bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Trenutni meteorološki izračuni pa dajejo vse več možnosti, da bi lahko imeli v Sloveniji bel božič.

Ponoči bo pretežno oblačno in ponekod megleno, na zahodu in jugu lahko pade kakšna kaplja dežja. Jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem okoli 4 °C. Jutri bo v višjih legah deloma jasno, marsikje po nižinah pa bo večji del dneva vztrajala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 10 °C, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Tudi v petek in soboto bo prevladovalo oblačno in megleno vreme, več jasnine bo v goratem svetu.

Vremenska slika

Nad jugovzhodno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se pomikajo proti vzhodu pred severnega dela Evrope. V višinah k nam od jugozahoda doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Zmerno do pretežno oblačno bo in po nižinah precej megleno. Ob severnem Jadranu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.

Kakšen bo pa božič?

“Meteorološki izračuni v zadnjih dneh dajejo vse več možnosti, da bi lahko prav na božični dan zasnežilo večji del Slovenije. Tega si seveda želimo, saj ni lepšega kot sveže zasnežen, bel božič. Žal se je treba zavedati, da je do 25. 12. še kar nekaj časa in se lahko meteorološki izračuni še spreminjajo, vendar se optimizem med nami, ki spremljamo vremenske modele, v zadnjih dneh konstantno povečuje,” so danes zapisali na spletnem portalu Neurje.si

Dogodki

Ponoči in jutri bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Trenutni meteorološki izračuni pa dajejo vse več možnosti, da bi lahko imeli v Sloveniji bel božič.