Search
Close this search box.

V Narodnem domu Mežica pripravljajo predstave za najmlajše

V Narodnem domu v Mežici razpisujejo lutkovni-igrani otroški abonma za leto 2019.

V Narodnem domu v Mežici bodo poskrbeli za naše najmlajše, saj razpisujejo lutkovni-igrani otroški abonma za leto 2019 v katerega je vključenih šest predstav. Predstave se bodo pričele v mesecu septembru ter bodo trajale vse do januarja 2020. Potekale bodo predvidoma v četrtkih ob 17. uri, primerne pa bodo za otroke od 3. leta starosti dalje.


Vpis v abonma poteka do 17. septembra 2019 oziroma do zapolnitve sedežev. Prodaja abonmajev je na voljo v prostorih Komunale Mežica (občina Mežica) ali preko spletne e-prijave. Rezervacije so prav tako možne na info@narodnidommezica.si

V predstavi Kakčeve dogodivščine so uživali otroci in tudi njihovi starši.

PROGRAM ABONMAJA:

18. september 2019 (sreda): Pojoči Smetkonjami

Najnovejša ekološka predstava Miškinega gledališča, je izvirna pravljica o pojočih Smetkonjamih, to so čudežne smetiščne kante, ki znajo govoriti, se smejati, peti in se tudi razjeziti, če kdo napačno odvrže kakšno smet. Babi Špelca mora biti zato zelo previdna pri ločevanju smeti. Pozabljiva babi pa nekega dne spet založi svoja očala in smeti končajo v napačnih Smetkonjamih. Zasliši se kričanje, kihanje, kašljanje in riganje. Smetkonjami zbolijo. Kaj pa zdaj? Babi s pomočjo otrok prikliče dr. Ze, ki postavi nadvse resno diagnozo. Bodo Smetkonjami ozdraveli in ali bo babi našla svoja očala?

10. oktober 2019 (četrtek): Skoraj najboljši cirkus

Beni in Zupi sta prepričana, da nastopata z najboljšo cirkuško predstavo na svetu. Načrti pa se jima v največje veselje gledalcev, podrejo že takoj na začetku. Pa kaj potem. Morda to res ni najboljša predstava, vendar ob pomoči otrok postane skoraj najboljši cirkus na svetu!
Humorna, barvita, klovnsko in cirkuško obarvana predstava, s stalnim sodelovanjem otrok!

7. november 2019 (četrtek): Pesmice s podstrešja

Na dedkovem podstrešju živijo čuvarji pesmic, ki pa brez Vijolinkinega ključa ne morejo odpreti skrivnostne skrinje. V skrinji pa se skriva neprecenljiv zaklad. Nekega dne na podstrešje pokuka Tinka Violinka in s seboj prinese ključ, ki odpira skrinjo. Kaj vse bo našla v njej in kakšna čarovnija se zgodi, ko odklenemo pozabljeno skrivnost si oglejte v najnovejši predstavi. Predstava Pesmice s podstrešja je izvirna, drugačna in nepozabna, saj bo v njej v živo zaigral in zapel Poskočni Dejan, priljubljeni glasbenik z najvišjo frizuro v Sloveniji. 

5. december 2019 (četrtek): O belem mucku, ki je bil čisto črn

V družini Belimuc so bili od nekdaj vsi beli. Mama in oče sta bela, babici in dedka so beli,  prababice in pradedki, bratranci in sestrične, strici in tete… Danes v družini Belimuc pričakujejo naraščaj. Očka se nestrpno sprehaja sem in tja, ko se končno iz košare zasliši nežno mijavkanje. Mama in očka Belimuc si presrečna ogledujeta male mucke, nato pa osuplo obstojita, ko med samimi majhnimi belimi kepicami zagledata drobno črno glavico. Kaj takega se v družini Belimuc še nikoli ni zgodilo. „Saj je prav tak kot košček premoga na preprogi iz snega!.“ Predstava nagovarja najmlajše in jih na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi. 

9. januar 2020 (četrtek): Netopir Kazimir

Mali netopir Kazimir staršema in drugim netopirjem nenehno postavlja vprašanja o vsem mogočem s tem pa ves čas kazi mir. A tisto, kar ga najbolj vznemirja, je vprašanje, kdo ali kaj pravzaprav je: miš ali ptič ali… Človeškim mladičkom bo Kazimir gotovo blizu, saj so tudi sami radovedni, veliki pa se bodo spomnili na čase, ko ni bilo nič samoumevno, pač pa je bil vsak dan znova čudenje. Predstava s slikovitim živalskim lutkovnim svetom in veliko spevne glasbe je namenjena najmlajšim gledalcem in vsem njihovim spremljevalcem.

23. januar 2020 (četrtek): Kdo je napravil Vidku srajčico

Zgodba o štiriletnem fantku iz revne družine, ki ima 5 bratov in sestric in hodi naokrog v izrabljeni srajčici, svojem edinem oblačilu. Gre za eno najlepših zgodb o solidarnosti in o tem, da bo svet boljši in ljudje v njem srečnejši, če nas bo v življenju vodil občutek za druge, če bomo solidarni, čuječi in v stiski pripravljeni pomagati drug drugemu. Vidkova srajčka je že tako tanka in ponošena, da mu že leze z ramen in morda ne bo zdržala do zime, ko bo na vrsti mamino šivanje. A zgodi se čudež. Vidku na pomoč priskočijo živali in rastline – ovčka, trnjev grm, pajek, potočni rak in ptička. S skupnimi močmi mu sešijejo čisto novo in mehko belo srajčico in mu s tem pokažejo, da se dobro vselej z dobrim vrača.

Predstava Pika in gusar Val, ki smo si jo lahko ogledali v lanski sezoni abonmajev.

Vpis v lutkovni-igrani otroški abonma prinaša kar nekaj ugodnosti, in sicer: nižjo ceno vstopnic, stalni sedež ter obveščanje o predstavah in prejemanje programa prireditev. Če vpišete abonma plačate 30 evrov, cena predstav izven abonmaja pa bo znašala 8 evrov. Starši, ki želijo biti z otrokom prisotni v dvorani morajo kupiti abonma oziroma vstopnico tudi zase.

VIR: Narodni dom Mežica