Search
Close this search box.

V Narodnem domu Mežica kmalu odlična komedija “Sosedje”

Znana igralska zasedba bo v Mežici poskrbela za nepozaben petkov večer ter vam s komedijo Mestnega gledališča ljubljanjskega, pričarala nepozaben uvod v konec tedna. Ne zamudite!

Smeh je pol zdravja in če se radi smejite bo več kot prava izbira prihajajoča predstava Mestnega gledališča ljubljanskega, ki prihaja v Narodni dom Mežica.

Ogledali si jo boste lahko že ta petek, 23. februarja 2024, ob 19. 30 uri in zagotovo vas bo več kot navdušila znana igralska zasedba: Nataša Tič Ralijan, Jožef Ropoša, Tomo Tomšič, Veronika Železnik k. g., Kaja Petrovič AGRFT in Nejc Jezernik k. g..

O predstavi: Anne, Johannes in Eddi so si v študentskih letih delili stanovanje, pozneje v življenju pa so se njihove poti razšle. Na stara leta spet navežejo stike in se odločijo ponovno zaživeti skupaj. Vsi trije so samski in pogrešajo družbo, pa tudi z denarjem so kot upokojenci bolj na tesnem, zato jim bo delitev stroškov prišla prav. Vselijo se v novo stanovanje, razigrani obujajo spomine na burno mladost, pijejo, kadijo, živahno razpravljajo in navijajo glasbo pozno v noč. A njihovo veselje ne traja dolgo …

V stanovanju pod njimi namreč živijo trije resnobni študenti, ki so ravno sredi izpitnega obdobja in jim gredo ostareli žurerji močno na živce. Od novih stanovalcev ne pričakujejo samo, da ne bodo kalili miru, ampak od njih odločno zahtevajo tudi, da se držijo hišnega reda in prevzamejo nekatere dolžnosti. Prišleki pa se na vse skupaj požvižgajo. Oba tabora trmasto vztrajata vsak pri svojem in se zapleteta v  medgeneracijski konflikt, ki pa je glede na naša stereotipna pričakovanja duhovito obrnjen na glavo.

V tem narobe svetu se kar vrstijo številni komični zapleti, ki ob iskrivih dialogih po eni strani zabavajo, po drugi strani pa razkrivajo marsikatero trpko resnico iz dandanašnjega sveta. Starejši zagovarjajo ideale, za katere so se zavzemali kot pripadniki študentskega revolucionarnega gibanja konec šestdesetih let 20. stoletja, mlajši pa so individualisti sodobne družbe, ki so nenehno v stresu in vse napore vlagajo v študij in uspešnost, ne poznajo pa več sproščenega druženja. Jasno je, da se bosta morali sprti strani na neki točki zbližati …

Svojo vstopnico si lahko zagotovite TUKAJ.

Vabljeni v hram kulture po celovito dozo smeha!

Vir: ND Mežica

Dogodki

Znana igralska zasedba bo v Mežici poskrbela za nepozaben petkov večer ter vam s komedijo Mestnega gledališča ljubljanjskega, pričarala nepozaben uvod v konec tedna. Ne zamudite!