Search
Close this search box.

V Mislinji so se razveselili dveh dodatnih oddelkov vrtca (FOTO)

Občina Mislinja je namenu predala preurejene prostore nekdanje knjižnice, za potrebe Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec, enote Mislinja.

V Mislinji so včeraj slovesno otvorili nove prostore za dva oddelka vrtca, ki so ob že dosedanji VVZ SG, enoti Mislinja Sončni škrat. Knjižnica Mislinja, ki je doslej bivala tukaj, pa že dobiva nove prostore v PC Lopan.

V stanovanjskem objektu, ob vrtcu v Šentlenartu, je na nekaj več kot 200 m2 prostora za dva oddelka predšolskih otrok.

Dve dodatni igralnici z garderobami, ločena sanitarna prostora ter nov vhod omogočajo za otroke in zaposlene boljše delovne ter bivalne pogoje, saj se vrtec že leta sooča s prostorsko stisko in izvaja svojo dejavnost v prostorih, ki ne dosegajo potrebnih normativov. Prenovljene površine so zgrajene skladno z najnovejšimi tehnologijami in energijsko varčne, kar pomeni, da bodo za delovanje potrebni nizki stroški investicijskega vzdrževanja, ogrevanja ter električne energije, vse skupaj pa bo pozitivno vplivalo tudi na varovanje okolja, so sporočili iz občine.

Prizidek je zgrajen tudi v skladu s kurikulumom za vrtce, saj podpira pestrejšo ponudbo na vseh področjih dejavnosti predšolske vzgoje ter omogoča dvig kakovosti medosebnih interakcij med otroki ter otroki in odraslimi.

Začetek projekta sega v leto 2020, ob občinskih proračunskih sredstvih pa ga sofinancira še Ministrstvo za izobraževanje, znanost. Otroci pa so v nove prostore v Šentlenartu 27 prvič stopili ta teden.

FOTOGALERIJA

Občina Mislinja je namenu predala preurejene prostore nekdanje knjižnice, za potrebe Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec, enote Mislinja.