Search
Close this search box.

V Mislinji postavili tradicionalno klopco ljubezni, katero je simbolično predal v uporabo mislinjski župan (FOTO)

Tudi v občini Mislinja imajo »klopco ljubezni«, ki poleg mnogih slovenskih hribov zdaj stoji tudi na priljubljenem Črepiču. Gre za hrib, privlačen v vseh letih časih.

Tik pred vrhom se pohodnikom ponuja lep razgled na Mislinjsko dolino ter na okoliške vrhove – mimo Pohorja in Uršlje gore, najprej do Dravske in Labotske doline ter Svinske planine na Avstrijskem Koroškem, v lepih dneh tudi do Visokih Tur; v nasprotni smeri pa čez, med Pohorjem in severnimi pobočji Kozjaka ležečo Šentflorjansko dolino, vse do Boča in Donačke gore.

Lepa, neokrnjena narava in pobeg vanjo ter odmik od vsakdanjih obveznosti pa so glavni razlogi za obisk. Nekoč je na robu hriba stala domačija kmeta Črepinška, po katerem je Črepič dobil ime, danes pa tam sameva star lesen senik s kamnitimi temelji. Na eni strani vabi Pohorje, na drugi strani se ponujajo možnosti sprehodov po okoliškem hribovju.

Dvanajstega dne v mesecu ljubezni, so na krajši slovesnosti prisluhnili ubranim taktom Urbana na frajtonarici, Lucija pa je prebrala besedilo pesmi “Klopca ljubezni” Vere Šolinc. Nazadnje jo je s svojo boljšo polovico simbolično preizkusil še župan, Bojan Borovnik in jo s tem dejanjem simbolično predal v uporabo vsem obiskovalcem tega razglednega kraja. 

Klopca ljubezni na Črepiču je opremljena z logotipom turistične destinacije Mislinja ter QR kodo, ki jo umešča v slovenski zemljevid »klopc ljubezni« ( www.migimigi.si/klopca-ljubezni/  ). Rdeča nit teh klopi je združevanje, vrnitev k naravi ter lesu dodana vrednost. 

Z leti se bo »klopca ljubezni« spremenila v prah, a do takrat se bodo na njej in okoli nje pisale zgodbe in doživetja, ki bodo pričarala nasmehe na obraze pohodnikov ter veliko dobre volje. Zagotovo pa bo tudi prizorišče nepozabnih romantičnih pripetljajev….

FOTOGALERIJA:

Vir: Jože Tasič

Tudi v občini Mislinja imajo »klopco ljubezni«, ki poleg mnogih slovenskih hribov zdaj stoji tudi na priljubljenem Črepiču. Gre za hrib, privlačen v vseh letih časih.