Search
Close this search box.

V Mislinji kmalu otvoritev večnamenske športne dvorane

Mislinja bo kmalu bogatejša za večnamensko športno dvorano.

Gradnja večnamenske športne dvorane v Mislinji, ki se je začela maja 2018, se počasi zaključuje. Konec gradnje je bil predviden novembra 2018, vendar se je zaradi dodatnih ukrepov za varovanje gradbene jame ter zaradi vremenskih razmer rok podaljšal. Gradnja je praktično zaključena, v naslednjem tednu sledi tehnični pregled, v tem času pa bodo še odpravili pomanjkljivosti. Otvoritev bo v soboto, 16. marca 2019 ob 11. uri.

Športna dvorana oz. Center za zdravje in šport Mislinja, kot so ga poimenovali, bo zgrajen na vzhodni strani Osnovne šole Mislinja. V dvorani se bo izvajal pouk športne vzgoje, športno – rekreacijske dejavnosti, izvajale pa se bodo tudi različne šolske in občinske prireditve.

Objekt bo postavljen na temeljni plošči s pasovnimi ojačitvami na območju glavnih obremenitev. Ena izmed sten bo armirana z betonom, ostali del objekta pa bo iz lesene lepljene konstrukcije. Dvorana bo zaradi potrebe odvajanja vode imela ravno streho.

Zgradba bo sestavljena iz dveh etaž. V pritlični etaži je predviden vadbeni prostor, garderobe, športne shrambe in prostor za strojnico. V prvi etaži bodo klubski prostori, prostor za fitnes, dostop na tribune ter glavna komunikacija, hodnik, ki bo prestavljal glavno povezavo med športno dvorano in osnovno šolo. Višina osrednjega športnega prostora bo 9 metrov, s tremi pregradnimi zavesami pa ga bo mogoče razdeliti na tri dele. V dvorano bo v letu 2019 vgrajeno tudi dvigalo, s katerim bodo objektu športne dvorane in osnovne šole olajšali dostop v nepritlične etaže gibalno oviranih oseb.  Poskrbljeno bo tudi za zunanjo ureditev parkirnih prostorov, ki bodo na južni strani dvorane.

Boris Kamenik, univ. dipl. inž. grad., višji svetovalec za investicije je povedal: “Res je, da bo športna dvorana, ki jo je možno s pregradnimi zavesami razdeliti na 3 dele, ob upoštevanju dejstva da se lahko koristi tudi stara telovadnica, ki smo jo v lanskem letu tudi energetsko prenovili, Osnovni šoli Mislinja končno zagotavljala dovolj vadbenih površin. Prav tako bodo lahko društva, klubi in ostale interesne skupine lahko izvajale svoje aktivnosti v Mislinji, kar je do sedaj zaradi pomanjkanja pokritih športnih površin bilo možno v zelo majhni meri.”

Občina želi po končani gradnji za objekt pridobiti certifikat za trajnostno stavbo po sistemu DGNB (Nemško združenje za trajnostno gradnjo).

Projekt sofinancira Občina Mislinja, EKO SKLAD, j.s. v višini 1,04 milijona €, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v višini 448.000 €. Športno opremo sofinancira Fundacija republike Slovenije za šport v višini 14.745 €.

Dogodki

Mislinja bo kmalu bogatejša za večnamensko športno dvorano.