Search
Close this search box.

V Mislinji je potekal 12. Adventni dobrodelni koncert. Zbrali so 2.400 evrov

Velik si, kolikor veliko je tvoje srce. V Mislinji so včeraj ponovno dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Skupaj zmoremo delati velike korake in v slogi je moč. Potekal je dobrodelni koncert, ki je grel srca.

V Mislinji so včeraj, v nedeljo, 3. decembra 2023 ponovno združili moči ter srca, da bi pomagali tistim, ki potrebujejo pomoč. Zbrana sredstva bodo namenili pomoči potrebnim, prizadetim v poplavah.

Na dobrodelnem koncertu so sodelovali pevski zbori in glasbeniki iz lokalne skupnosti, folklorna skupina Obrež iz Središča ob Dravi, Babnikova godbavrtec Mislinja, skeč Majde in Brigite »Mestna dama in kmetica”Klapa ŠentiljOdrasli cerkveni pevski zborVokalna skupina EstramaMislinjski godci, ansambel Vihar in ansambel Dar.

Množica poslušalcev je lahko prisluhnila vrsti domačih ustvarjalcev, ki so pripravili zares lep in prisrčen program ter seveda gostom iz Središča ob Dravi.

Denar so zbrali s pomočjo prostovoljnih prispevkov in prodajo peciva na samem dogodku. Vsa zbrana sredstva – v višini 2.400 evrov bodo tokrat namenili za družino Simone Stropnik iz Črne na Koroškem, družino Marjana Kavčiča iz Mozirja, družino Rafaela Škufce s Prevalj.

Dobro se z dobrim vrača. Mesec december pa je zagotovo mesec, ko je lepo, če komu narišemo nasmeh, podamo roko in skupaj pričaramo upanje v lepši jutri. Organizatorji dobrodelnega koncerta so bili: Karitas, Kolpingova družina in župnija Šentilj pod Turjakom. Zahvaljujejo se vsem, ki so prispevali svoj neprecenljivi del, da je večer tako lepo uspel.

Takole je o svojih vtisih zapisal na svoj Facebook profil župan Občine Mialinja Bojan Borovnik: “Vesel in hvaležen sem vam vsem, da ste se odzvali na klic za pomoč vsem, ki jim je bil današnji dobrodelni koncert namenjen. Zbrana sredstva bodo letos dana tistim, ki so jim letošnje poplave spremenile življenje in jih pahnile v težak materialni položaj in jim uničile njihove domove, katere so gradili in ustvarjali celo svoje življenje. Danes ste dokazali, da vam ni vseeno za druge … Dobrodelnost še vedno obstaja med nami. Hvala vam! “Najboljših in najlepših stvari v življenju ni mogoče videti, se jih ne dotakniti, ampak jih čutimo v srcu.” (Helen Keller).”

Koncert mine, druženje mine, objem mine, stisk roke tudi … A lepa dejanja se vselej zapišejo v srce in to ostane za vedno. Lepo je kadar znamo biti človek človeku. To greje tudi v hladnih zimskih dneh.

Dogodki

Velik si, kolikor veliko je tvoje srce. V Mislinji so včeraj ponovno dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Skupaj zmoremo delati velike korake in v slogi je moč. Potekal je dobrodelni koncert, ki je grel srca.