Search
Close this search box.

V mežiškem Cablexu šest okužb, 14 zaposlenih je v karanteni

Iz podjetja Cablex-M d.o.o. iz Mežice, ki je del skupine CABLEX, so včeraj sporočili, da beležijo 6 potrjenih okužb z novim koronavirusom, 14 zaposlenih pa je v karanteni.

Kot so pojasnili vsi zaposleni izhajajo iz istega vira okužbe in imajo blage bolezenske znake ter se počutijo dobro. Karantena je bila dodeljena 14 zaposlenim, ki pa zaenkrat še ne kažejo znakov okužbe.

“V Skupini smo že pred prvim valom sprejeli ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 , ki temeljijo na zakonodaji in priporočilih NIJZ, in pripravili scenarije v primeru pojava okužbe. Nekatere od ukrepov smo med poletnim časom opustili, vedno smo jih s pojavom porasta okužb ponovno obudili,” so pojasnili za naš medij in dodali, da so njihovi najpomembnejši ukrepi “obvezno nošenje zaščitne maske med gibanjem po podjetju ter povsod, kjer medosebne razdalje vsaj 1,5m ni mogoče zagotoviti,” pove Jana Grosar iz družbe Cablex.

Grosarjeva še pojasni, da najbolj frekventne površine razkužujejo skladno s protokolom. Začasno so prepovedali obiske, službene poti in izobraževanja. “Prihod, delo v proizvodnji in odhod na malico so organizirani na način, ki onemogoča stike med zaposlenimi iz različnih proizvodnih linij in režije. V naslednjih dneh pričnemo tudi z avtomatskim merjenjem in evidentiranjem telesne temperature pred vstopom v prostore družbe. Velik poudarek namenjamo tudi izobraževanju zaposlenih glede pravilnega rokovanja z zaščitno masko ter pravilnega umivanja in razkuževanja rok,” še razloži.

V kolikor prvega vala v njihovem podjetju ne bodo uspeli uspešno zajeziti, imajo pripravljene scenarije, po katerih bodo določene ukrepe še stopnjevali, še pojasnijo. “Pogoji dela zaposlenih v proizvodnji so že organizirani na način, da v največji možni meri onemogočajo prenos okužbe. Režijskim zaposlenim in zaposlenim, ki se uvrščajo v skupino zaposlenih s povečanim tveganjem za njihovo zdravje, in niso neposredno povezani s proizvodnjo, bomo omogočili alternativne načine dela, kot so kolobarjenje in delo od doma. Že sedaj in tudi v prihodnje pa velik poudarek namenjamo tudi spremljanju spoštovanja oz. izvajanja vseh že sprejetih ukrepov, “ povedo iz družbe Cablex za konec.

Dogodki