Search
Close this search box.

V Mežici se bo kmalu odvijal 19. Tradicionalni Barbarin sejem

Najbolj čaroben mesec v letu že trka na vrata. V Mežici bodo vanj vstopili s tradicionalnem Barbarinem sejmom, ki bo potekal v čast občinskemu prazniku Občine Mežica ter ponujal pester program.

V soboto, 2. decembra 2023, od 8. ure dalje bo potekal tradicionalni Barbarin sejem v čast občinskemu prazniku Občine Mežica, ko goduje sv. Barbara, zaščitnica rudarjev. Dogajanje se bo odvijalo na platoju pred Narodnim domov Mežica.

Vsako leto spremljevalni program še nadgradijo in letošnji sejem bo začinjen s pestrim kulturno-zabavnim programom, ki ga ne smete zamuditi.

Program dogajanja: 8.00 – začetek sejma, 9.30 – slavnostni sprevod godbe in župana, 10.00 – rudarske igre, 10.45 – nastopi in kulturni program, 11.00 – podelitev nagrad, 11.15- skok čez kožo in podelitev diplom.

RUDARSKE IGRE: Odvijale se bodo tudi zelo zanimive rudarske igre so v štafetni obliki sestavljene iz vsakodnevnih rudarskih opravil, kot so: prepoznavanje rude, “zecanje”, zabijanje “ponegla” itd. Vabljeni, da se pridružite ekipam s po tremi tekmovalci. Prijave za rudarske igre sprejemajo na e-naslov: turizem@mezica.si

Čakajo pa vas zelo privlačne in lepe nagrade:

1. Mesto: Rudarski pokal, 3x kosilo na Izletniški kmetiji Kajžar in 3x bon za Savnacimr in kmečke dobrote.

2. Mesto: 3x bon za predstavo v Narodnem domu Mežica in kmečke dobrote.

3. Mesto: 3x bon za ogled Podzemlja Pece z vlakcem in kmečke dobrote.

Tolažilne nagrade: boni za kuhano vino na Veselem decembru v Mežici in kmečke dobrote.

K sodelovanju na sejmu pa lepo vabijo tudi  razstavljavce. Prijavnico in navodila najdete TUKAJ.

Pridružite se čarobnemu predprazničnemu vzdušju in naj bo vstop v najbolj veseli mesec v letu tak kot se spodobi. Dobrodošli!

Najbolj čaroben mesec v letu že trka na vrata. V Mežici bodo vanj vstopili s tradicionalnem Barbarinem sejmom, ki bo potekal v čast občinskemu prazniku Občine Mežica ter ponujal pester program.