Search
Close this search box.

V Mežici pripravili proslavo ob dnevu državnosti na Štalekarjevem vrhu

Na Štalekarjevem vrhu je v čast domovini danes plapolala slovenska zastava in ob tem so pripravili tudi lep kulturni program.

Danes, 25. junija 2023 – ob dnevu državnosti, ko praznujemo našo suverenost, našo identiteto in našo pripadnost naši prelepi domovini so na Štalekarjevem vrhu ob slovenski zastavi priredili proslavo.

V kratkem kulturnem programu so sodelovali Luka Krof in Neža Maurič na trobenti, župan Mark Maze z nagovornim pozdravom ter Vesna Trdina in Darja Maurič z recitalom. Program je povezoval Marko Ivčič.

Proslava je potekala pod organizacijskim okriljem JKZ Narodni doma Mežica. Zahvaljujejo se vsem, ki ste se danes odzvali vabilu in prišli obeležit Dan državnosti na Štalekarjev vrh. Posebna zahvala pa seveda tudi nastopajočim, ki so si vzeli čas za to priložnost.

Veliko pomembnost pripisujejo temu, da v tako majhnem kraju stojijo skupaj. Ne povezuje jih le državljanstvo in poštna številka ampak tudi bogata skupna preteklost, ki je bila tlakovana z znojem in krvjo njihovih prednikov, naj si bo to v mnogih ne potrebnih vojnah ali po težaškem knapovskem šihtu.

Takole so zapisali na Facebook profilu Narodnega doma Mežica: “Zato le s solidarnostjo in enotnostjo lahko premagujemo ovire, ki jih prinaša sodobni svet. Skupaj smo močnejši, skupaj lahko dosežemo več in skupaj gradimo prihodnost, ki jo želimo videti. Čestitke vsem ob Dnevu državnosti.”

Vir: ND Mežica

Dogodki

Na Štalekarjevem vrhu je v čast domovini danes plapolala slovenska zastava in ob tem so pripravili tudi lep kulturni program.