V Mežici občanom na voljo prevoz do zdravnika

Včeraj so stopili v veljavo najnovejši vladni ukrepi za omejevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, med drugim se ustavlja tudi javni promet. V mežiški občini pa so za njihove občane, ki zaradi ukrepa ne morejo koristiti javnega potniškega prometa in potrebujejo prevoz do zdravnika, že našli rešitev.
Mežica

Od ponedeljka je zaustavljen medkrajevni, mestni in železniški javni promet. Še naprej pa bo med drugim dovoljen prevoz na delo in z dela, ki ga organizira delodajalec, t. i. delavski avtobusi. Dovoljeni bodo tudi taksi prevozi. Za olajšanje prevoza na delo je ministrstvo za infrastrukturo vključilo rešitev, s katero se bo lahko v enem vozilu na delo vozilo največ šest sodelavcev.

Zaradi začasne prepovedi izvajanja javnega prevoza potnikov zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije Covid-19, pa je Občina Mežica s prevozi poskrbela za občane, ki potrebujejo prevoz do zdravnika.

Za organizacijo prevozov oseb, ki potrebujejo prevoz do zdravnika, je vzpostavljena telefonska štvilka: 031 655 872. Kontaktna oseba je gospa Darja Maurič.

Pred izvedbo prevoza, mora uporabnik/ca prevoza izpolniti obrazec – vprašalnik »Preverjanje zdravstvenega stanja uporabnikov pred izvedbo prevoza«, so še zapisali v obvestilo za javnost, ki so ga objavili na spletni strani občine in dodali, da je obvezna uporaba zaščitnih mask.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.