V Mežici bodo za ureditev Mariborske ceste namenili 300.000 evrov

Občina Mežica bo v spomladanskih mesecih začela z izvedbo investicije Ureditev Mariborske ceste s pločnikom in kolesarsko stezo, so sporočili iz občine. Projekt bo sofinanciran s sredstvi Ministrstva za okolje in prostor iz naslova sanacije Zgornje Mežiške doline.
l_267469Slika dva mimo tuša

Ob celoviti ureditvi lokalne ceste s pločnikom začenjamo tudi s prvim odsekom izgradnje kolesarske poti skozi Mežico. Trasa ceste, pločnika in kolesarske poti v dolžini približno 300 metrov se začne pri novem mostu čez Šumc pri stavbi Društva upokojencev Mežica, mimo prodajalne TUŠ ter se v nadaljevanju navezuje na križišče z regionalno cesto v Senčni vasi,” so zapisali na spletni strani mežiške občine.

Kot so navedli, bo celotna trasa osvetljena z javno razsvetljavo. Vrednost gradbenih del celotne investicije je ocenjena na 300.000 evrov. Projekt bo sofinanciran s sredstvi Ministrstva za okolje in prostor iz naslova sanacije Zgornje Mežiške doline. Z izvedeno investicijo se bo bistveno izboljšala prometna varnost vseh deležnikov v prometu (voznikov, pešcev in kolesarjev), so dodali.

Pri tem naj še omenimo, da občina sicer letos načrtuje ureditev več odsekov občinskih cest. Kar je sicer tudi stalnica mežiških naložb, saj z asfaltnimi preplastitvami makadamskih javnih površin zasledujejo tudi cilje iz programa sanacije okolja, ki je obremenjeno s težkimi kovinami. Letošnji rekordno visok proračun občine predvideva za skoraj 4,9 milijona evrov prihodkov in za 5,1 milijona evrov odhodkov, za razliko se bo občina zadolžila. Skoraj 40 odstotkov proračuna občina namenja za naložbe, od tega velik del za izboljšanje infrastrukture v občini, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.