Search
Close this search box.

V Mežici bodo otroci okrasili jelko, kulturniki pa popestrili dogajanje s plesom, petjem in dobro glasbo

Tako kot vsako leto do sedaj, se bo tudi letos odvijala že trinajsta tradicionalna prireditev Veseli december v Mežici. Začetek veselega dogajanja bo v četrtek 19. 12. 2019, ko bodo otroci vrtca in osnovne šole Mežica skupaj s starši okrasili božično drevesce, pevski zbori pa bodo s pesmijo otvorili začetek dogajanja.

Veseli december v Mežici je že tradicionalna prireditev, ki s številnimi koncerti in z drugimi spremljajočimi dogodki organizatorji Korošcem lepo popestrijo praznične dni.

V četrtek bodo vsi otroci vrtca in učenci od 1. do 5. razreda Osnovne šole Mežica pred Narodnim domom okrasili božično drevo. Iz vrtca se bo dogodka udeležilo 129 otrok, iz šole pa kar 149 učencev. Letos se bodo dogajanju pridružil tudi otroci iz vrtca Hiša otrok Mali koraki iz Mežice.

Polonca Bivšek nam je povedala, da so otroci sami izdelali preproste okraske, s katerimi bodo na dan veselega dogajanja okrasili smrečico. Program, ki bo namenjen izključno otrokom, oblikujejo sami, seveda pod mentorstvom vzgojiteljic in učiteljic. Pred Narodnim domom bo tako zelo veselo. Na odru se bodo predstavili otroci iz vrtca in otroci iz šole, ki sodelujejo v različnih interesnih dejavnostih (otroški pevski zbor, Črički – folklora, Dobrovoljčki – ples). Ves čas jih bo spremljala glasba, otrokom pa bodo ponagajali vila, škrat, snežak…“Vzdušje bo čarobno, saj bo izpred doma sevala otroška energija, ki bo napolnila predbožični čas s toplino, smehom in zadovoljstvom.” je dodala Bivšekova.

Da pa bo vzdušje še bolj praznično in pravljično se bo na dogodku otrokom pridruži tudi gospod župan, Dušan Krebel, ki bo skupaj z njimi prižgal lučke na smreki velikanki, katera bo krasila dogajanje pred kulturnim hramom. Ko se bo smrečica zableščala v soju luči, pa bo napočil čas, da jo bodo otroci okrasili.

Kasneje pa sledi dogodek S pesmijo v praznični čas, kjer bodo prepevali mežiški pevski zbori in ostali kulturniki, katerega letos organizira Folklorna skupina Pušlc. Organizatorji so letos k sodelovanju povabili:  FS Pušlc, Mežiški  frajtonarji , ŽPZ DU Gorna, Lovski oktet LD Peca, Mežiški knapi, MePZ  Sv.Jakoba, MePZ Rožnik, Družina Kobolt.

– ob 17:00 uri bodo pred Narodnim domom Mežica otroci vrtca in osnovne šole Mežica skupaj s starši okrasili božično drevesce,
– ob 18:00 uri pa sledi dogodek S pesmijo v praznični čas, kjer bodo prepevali mežiški pevski zbori. 

Celoten seznam dogajanja v Mežici najdete TUKAJ.

Dogodki