Search
Close this search box.

V Mežici bo prvi festival makaronflajša (in tife)

Dejan Dimec, bolj znan pod umetniškim imenom Dimme, v Mežici prireja 1. festival makaronflajša (in tife).

Dejan Dimec, bolj znan kot kitarist skupine Kingston in solo ustvarjalec pod imenom Dimme, po novem pa tudi kuharski navdušenec pod trejdmarkom špaGHETTO, v sodelovanju z občino Mežica, prireja 1. festival makaronflajša (in tife).

1. festival makaronflajša (in tife) bo potekal 11. maja na mežiški tržnici, imel pa bo tudi pridih dobrodelnosti. K sodelovanju vabita vse, ki vam je blizu kuhanje, da predstavite občinstvu svojo porcijo Korošcem dobro poznanega makaronflajša. Cilj je, da se zbere vsaj 20 ekip,  zmagovalca pa bo s pokušino jedi izbralo občinstvo.

Prireditev bo dobrodelna, saj bo izkupiček prostovoljnih prispevkov namenjen nakupu glasbenih inštrumentov za učence Osnovne šole Mežica. Idejo je dobil po vzoru Marka Soršaka – Sokija “20 za 20”, ki podobne prireditve že izvaja in izkupiček namenja nakupu glasbil po osnovnih šolah v Sloveniji. Prijavite sprejema Dejan Dimec preko zasebnega sporočila na spletnem portalu Facebook.

“Na nas domačinih je, da vsak doda svoj kamenček ali makaron v mozaik naše razpoznavnosti.” – Dejan Dimec

Ideja za festival je nastala z odzivom ljudi na Dejanovo kuharijo: “Kot ljubiteljski kuhar sem čisto slučajno začel za prijatelje kuhati tudi makaronflajš, seveda obvezno s tifo s krompirjem. Po objavah na instagramu sem dobil veliko pozitivnih komentarjev, ljudje so se spomnili, da so jim ga kuhale mame in babice. V zadnjih letih sem sčaral precej pašt in si omislil ime špaGHETTO, mogoče v prihodnosti odprem tudi svojo špageterijo”, in dodal: “Festival je prvi, osnovan na prijateljski ravni in od njega pričakujem predvsem dan poln zabave in smeha. Namen je oživiti dogajanje na naši novi tržnici, druženje ob dobri hrani in možnost za kovanje načrtov o nadaljnjih podobnih prireditvah. V Koroški kot turistični destinaciji vidim ogromen potencial, je pa na nas domačinih, da vsak doda svoj kamenček ali makaron v mozaik naše razpoznavnosti.”

Dogodki

Dejan Dimec, bolj znan pod umetniškim imenom Dimme, v Mežici prireja 1. festival makaronflajša (in tife).