Search
Close this search box.

V Mežici 19 novih najemnih stanovanj

Stanovanjski sklad RS še naprej dopolnjuje svojo obstoječo ponudbo stanovanj po vsej Sloveniji. V Mežici bo v objektu Peca zagotovil novih 19 javnih najemnih stanovanj, katerim pripada 19 parkirnih mest. Stanovanja bodo konec novembra objavljena na spletni strani za oddajo preko javnega razpisa po stroškovni najemnini.

“Ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo tudi v Mežiško dolino. V Mežici je namreč na mestu starega hotela Lipa po rekonstrukciji nastal nov objekt, imenovan Peca. V njem je 19 javnih najemnih stanovanj, katerim pripada 19 parkirnih mest,” je poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Kot so pojasnili pri republiškem stanovanjskem skladu je blok lociran v samem centru mesta na naslovu Trg svobode 11, stanovanja pa dosegajo energijski razred B1. V bližini se nahaja vsa potrebna infrastruktura: osnovna šola, vrtec, tržnica, komunala, trgovine …

Vsa stanovanja imajo skupno površino 1.208,75 kvadratnih metrov, celotna pogodbena vrednost stanovanj in parkirnih mest po pogodbi znaša 1.826.542,13 evrov z vključenim DDV, so pojasnili na republiškem stanovanjskem skladu.

V novem objektu Peca je 19 javnih najemnih stanovanj.

“Stanovanjski sklad RS je s tem nakupom v Mežici še razširil svojo ponudbo stanovanj, ki jih ima na voljo za javni najem. Stanovanja bodo konec novembra objavljena na spletni strani za oddajo preko javnega razpisa po stroškovni najemnini,” je še dodal Remec.

Vse do leta 2023 ima Stanovanjski sklad RS namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi, in sicer v projektih vrednosti približno 286 milijonov evrov. Prizadevajo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z njihovo prisotnostjo vzpodbudijo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujejo na stanovanjskem področju, tudi druge občine za prijavo na njihove razpise.

VIR: Stanovanjski sklad RS 

Dogodki