Search
Close this search box.

V Mestni občini Slovenj Gradec nameščenih 55 naprav

V javno dostopni mreži AED naprav je trenutno petinpetdeset naprav. Najnovejša na območju Golavabuke.

Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev AED, naprav, ki s pomočjo električnega sunka ponovno zaženejo srce in s tem rešijo življenje, je v Mestni občini Slovenj Gradec vedno več, skupaj jih je v javno dostopni mreži že okoli petinpetdeset.

Na območju vaške skupnosti Legen so trije AED aparati, najnovejši aparat je na območju Golavabuke. Sredstva za nakup aparata za Golavabuko, ki je dostopen pri Andrejcu, je prispevala Mestna občina Slovenj Gradec, občani pa so financirali nakup zunanje ogrevane omarice.

Kako napravo uporabljamo?

Uporaba je enostavna in varna. Ob sledenju navodilom, jo lahko uporablja vsakdo. Kot so zapisali na spletni strani Koronarnega kluba Mežiške doline, z AED ni mogoče škoditi bolniku, na katerega ga namestimo. Najbolj narobe je, če ne storimo nič.

V četrtek 22. februarja ob 18. uri bo v gasilskem domu na Legnu prim. Cirila Slemenik Pušnik, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine, predstavila temeljne postopke oživljanja in delovanja avtomatskega defibrilatorja. Predavanje organizirajo Mestna občina Slovenj Gradec, vaška skupnost Legen in Koronarni klub Mežiške doline. Vstopnine ni.

Seznam AED v Mestni občini Slovenj Gradec

Lokacije, kje so aparati nameščeni, najdete TUKAJ. Svetujemo, da si ogledate, kje se nahaja vam najbližji, najbolje pa seveda bo, če ga nikoli ne boste potrebovali.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

V javno dostopni mreži AED naprav je trenutno petinpetdeset naprav. Najnovejša na območju Golavabuke.