V Ljubljani bo danes vendarle zaživela Odprta kuhna

Po odpovedi prireditve prejšnji teden se danes na Pogačarjev trg v Ljubljani vendarle vrača Odprta kuhna. Sproščena, a hkrati odgovorna druženja v skladu z zaščitnimi ukrepi bodo v prestolnici potekala vsak sončni petek med 10. in 22. uro, so sporočili organizatorji.
FOTO: FB Odprta kuhna

Odprta kuhna se v Ljubljano vrača po prevetritvi odloka o uživanju hrane v bližini prevzemnega mesta. “Načrte nam je v začetku pomladi prekrižalo poslabšanje epidemiološke situacije, nazadnje pa je odprtje zadržal odlok, ki bi obiskovalcem onemogočal obedovanje v bližini točke prevzema hrane in pijače,” je pojasnil soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

Kot otvoritveni gost se bo obiskovalcem danes predstavil mladi slovenski kuharski mojster Jakob Pintar, vzhajajoča zvezda slovenske kulinarike in nosilec naslova Mladi talent 2020 po izboru priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau. Njegova ljubljanska restavracija TaBar je uvrščena na seznam najbolj svežih in inovativnih svetovnih restavracij 50BestDiscovery.

V začetku sezone se bodo na Pogačarjevem trgu predstavili tudi novi ponudniki Bistro Grad Štanjel, Gostilna in vino Bužinel, le Potica, Meat Business, Pišek Bar, Stories by Lea, Taco Polako, The Amaze in Toro. Organizatorji zagotavljajo, da se bo kasneje ponudnikom pridružila še kakšna nova obedovalnica, kakšen povratnik, pa tudi kakšen prestižen gost, manjkala pa ne bo niti klasična ponudba.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.