V letošnjem letu se je v DSO zaposlilo 744 brezposelnih oseb, zadnji mesec 50

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti z ukrepi odgovarja na pomanjkanje kadra v socialnovarstvenih zavodih. Tako je prednostna naloga Zavoda RS za zaposlovanje napotitev primernih brezposelnih oseb v domove starejših občanov. V letošnjem letu se je v DS zaposlilo kar 744 brezposelnih oseb, navajajo na ministrstvu.
Dom starostnikov Slovenj Gradec1

V času epidemije se je pojavila povečana potreba po kadrih na področju socialne oskrbe, pri čemer si na ministrstvu že od začetka oktobra aktivno prizadevajo, da bi s prednostnimi napotitvami brezposelnih oseb na primerna delovna mesta v domovih za starejše čim bolj zapolnili vrzel, ki nastaja na tem kadrovskem področju že leta. Kot so pojasnili se zaradi izredno velikih potreb po zaposlitvi na omenjenih področjih spreminjajo pogoji za zavrnitev zaposlitve, ki ustreza vrsti ter za največ eno raven nižji izobrazbi. 

V sporočilu za javnost so navedli, da je zavod za zaposlovanje na razgovore k delodajalcem napotil 805 brezposelnih, od tega je bilo 208 razgovorov že opravljenih. V letošnjem letu se je tako v domovih za starejše zaposlilo 744 brezposelnih, zadnji mesec pa 50 oseb. V javna dela so letos vključili 250 brezposelnih, v druge programe aktivne politike zaposlovanja pa še 120 brezposelnih, so pojasnili.

Dodali so še, da gre pri napotitvi brezposelnih oseb predvsem za osebe, ki niso neposredno zaposljive, za njihovo pripravo na zaposlitev pa je potreben precejšen strokovni in časovni vložek svetovalcev.

Foto: MDDSZ

VIR: MDDSZ

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.