V Leku na Prevaljah nekoliko podaljšali proizvodnjo antibiotikov

V Lekovem obratu na Prevaljah bodo antibiotike izdelovali predvidoma do začetka leta 2022, kar je dlje, kot so sprva napovedali. Razlog je v zakasnitvi nekaterih postopkov. Medtem se nadaljujejo priprave na preoblikovanje lokacije, ki bo v prihodnje del Novartisovega globalnega operativnega centra. Del zaposlenih na Prevaljah zanj že dela.
LEK

“Ker so se zaradi pandemije koronavirusa nekateri regulatorni postopki časovno zamaknili, načrtujemo postopno prenehanje proizvodnje na lokaciji Prevalje predvidoma do prvega četrtletja 2022 in ne do tretjega četrtletja 2021, kot je bilo prvotno načrtovano,” so za STA danes pojasnili v Leku. Ta je na lokaciji na Prevaljah konec junija letos imel več kot 330 zaposlenih, kar je okoli deset več kot oktobra lani.

Kot so navedli v Leku, pa skladno s strategijo nadaljujejo z načrtovanjem preoblikovanja prevaljske lokacije v del globalnega operativnega centra v Sloveniji, kot so to napovedali oktobra lani. V tem okviru potekajo usposabljanja zaposlenih na različnih področjih, da se bodo lahko na novih delovnih mestih v okviru globalnega operativnega centra “še uspešneje spoprijemali s kompleksnimi izzivi v farmacevtski industriji”.

“V okviru Globalnega operativnega centra, ki je bil vzpostavljen v Sloveniji, delajo sodelavci z različnih lokacij po Sloveniji, med njimi tudi nekaj deset sodelavcev s Prevalj,” so še pojasnili v Leku, ki namerava proizvodnjo antibiotikov skoncentrirati v Kundlu na avstrijskem Tirolskem.

Še vedno potekajo pogovori z družbo Tab Mežica glede možne prodaje Lekove nove zgradbe na Prevaljah, za katero se zanima Tab. A so v Leku ob tem navedli, da poleg tega proučujejo tudi druge možnosti za prihodnost nove zgradbe.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije