Search
Close this search box.

V Kotljah potekal že 45. koroški pustni festival, glasbeni del pustovanja še traja

Danes, 10. februarja, v Kotljah stopnjujejo pustno doživetje. Pričelo se je ob 14. uri z otroškim pustovanjem, trajalo pa bo vse tja do jutranjih ur.

Pustni čas na Koroškem je že v polnem zamahu in eden izmed najbolj pričakovanih dogodkov je nedvomno pustni karneval v Kotljah, ki ga organizira kolektiv ZKŠTM Ravne na Koroškem v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kotlje.

45. pustni karneval v Kotljah obljublja nepozabno doživetje s pustno povorko, vozovi ter številnimi kulinaričnimi dobrotami.

Otroška pustna povorka, ki se je že odvila ob 14. uri, je bila prava paša za oči. Barvite in domiselne maske ter krasno okrašeni vozovi so napolnili ulice Kotelj in pričarali pravo pustno vzdušje.

Vozovi niso le umetniški izraz, ampak tudi prava zakladnica kreativnosti skupin, ki so se s trudom in predanostjo pripravljale na ta poseben dogodek.

Medtem, ko se bodo pustne skupine sprehajale po ulicah, bodo obiskovalci imeli možnost okusiti raznoliko kulinarično ponudbo, ki jo ponujajo priznani ponudniki: PizzaLab, Roštilj car Kuha, KUD Coreoška ter Kurtoš House, le ti bodo poskrbeli za razvajanje brbončic s svojimi izvrstnimi jedmi.

Organizatorji pustnega karnevala so se odločili tudi nagraditi najboljše maske, pri čemer bo zmagovalna maska prejela privlačno nagrado v višini 500 €. To je zagotovo spodbudilo udeležence, ki so pokazali svojo domišljijo in ustvarjalnost pri izbiri pustne maske.

Poleg tega bo pustni spektakel obogaten z glasbenim programom, ki se je pričel ob 16. uri, z nastopajočima, Niko Zorjan in DJ Ukac-om, ki bosta z energičnimi ritmi poskrbela za vzdušje v samem začetku dogodka.

V nadaljevanju pustnega dogajanja pa se bo ob 20. uri, v ogrevanem šotoru odvil glasbeni vrhunec s ansamblom Okej in simpatičnim Korošcem, Luko Basijem. Ta dva izvajalca bosta zagotovila nepozabno zabavo za vse generacije.

Pustni karneval v Kotljah je tako več kot le tradicionalna prireditev. Je priložnost za druženje, smeh, dobro hrano ter odlično glasbo. Zagotovo bo privabil številne obiskovalce, ki si želijo doživeti pristno pustno vzdušje in se prepustiti čarobnosti tega tradicionalnega dogodka na Koroškem.

Vir: ZKŠTM Ravne na Koroškem

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki