Search
Close this search box.

V Kotljah huda poškodba kolesarja, policija opozarja …

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih štiriindvajsetih urah poklicalo 241. občanov. 59 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Nedelja je bila na našem območju dosti mirnejša od petka in sobote. Izstopajoče so bile prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Štiri tovrstne prometne nesreče so policisti obravnavali včeraj, dve od teh na Koroškem.

V dveh sta se kolesarja hudo poškodovala, v dveh kolesarki lažje. Opažamo, da v zadnjem obdobju mnogo kolesarjev kolesari po glavnih cestah, kar je zaradi gostote prometa še posebej nevarno. Kolesarjem zato svetujejo, naj za vožnjo uporabljajo površine, ki so namenjene posebej njim oziroma stranske, prometno manj obremenjene ceste. Pomembno je tudi, da poskrbijo za tehnično brezhibnost kolesa. Pri vožnji naj uporabljajo čelado in nosijo svetla oblačila in uporabljajo odsevna telesa.

Kolesarji so pogosto med tistimi udeleženci cestnega prometa, ki velikokrat kršijo cestno prometne predpise. Najpogostejše kršitve so vožnja v nasprotni smeri, neustrezno prečkanje cestišča, vožnja v nasprotni smeri in vožnja v rdečo luč na semaforju. Do konca maja bodo zato poostreno nadzirali vožnjo kolesarjev.

V Kotljah se je v popoldanskih urah hudo poškodoval 54-letni kolesar, ki
je vozil preblizu desnemu robu vozišča ter padel.

V Podkraju, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, se je lažje poškodovala 46-letna kolesarka, ki je kolesarila za sinom. Kolesarka se je ustrašila, ker je sin, ki je izgubil oblast nad kolesom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišču padel in je padla še sama. Zaradi poškodb je ostala na zdravljenju v bolnišnici.

Vir: PU Celje

Dogodki