Search
Close this search box.

V Koroškem domu starostnikov Črneče v rdeči coni 8 stanovalcev

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče so sporočili, da je v “rdeči coni” doma trenutno 8 stanovalcev s potrjeno okužbo novega koronavirusa. Oddelek B1, kjer se je prejšnji teden pojavila okužba, pa je organiziran kot “siva cona”.

Izpostavili so, da obiskov do preklica v njihovem domu ni, prav tako ni dovoljeno prinašanje paketov. “Zaposleni delamo po vseh navodilih pristojnih služb; kljub kadrovskim težavam se trudimo poskrbeti za zdravje naših stanovalcev in vseh nas zaposlenih, kolikor zmoremo in znamo,” so še dodali v domu.

Če želite govoriti s svojim sorodnikom preko telefona, viberja ali skajpa, pokličite v dom in se naročite v recepciji na telefonski številki: 02 87 23 350 od 11. do 13. ure. Klic bodo izvedli takoj, ko bo to mogoče, so povedali v domu. Informacije o počutju stanovalcev pa lahko dobite v njihovi ambulanti na telefonski številki: 02 87 23 363 ali 02 87 23 366, med tednom od 11. do 13. ure.

Za konec so še povedali, da stanovalci nastalo situacijo sprejemajo s strpnostjo in razumevanjem, kljub vsemu se počutijo dobro. Zaposleni jim zapolnijo čas z različnimi aktivnostmi individualno v njihovih sobah.

Pri tem naj omenimo, da so včeraj v Sloveniji opravili 5.287 testov, potrjenih je bilo 745 okužb. Na Koroškem beležimo 28 novih okužb,

Preberite še: Koroška z 28 novimi okužbami

VIR: KDS Črneče

Dogodki