Search
Close this search box.

V Koroškem domu starnostnikov Črneče so uspešno izvedli vajo evakuacije

Vajo v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi so v Koroškem domu starostnikov Črneče izvedli v četrtek, 23. novembra 2023.

V Koroškem domu starostnikov Črneče so v četrtek, 23. novembra 2023, izvedli gasilsko vajo evakuacije.

Vaja je bila namenjena temu, da v domu preverijo, kako dobro so pripravljeni odreagirati v primeru, če bi prišlo do požara. Hkrati pa so izvedeli tudi, kaj bi lahko naredili bolje in na kaj morajo biti pozorni.

Na pomoč v dom starostnikov v Črnečah so prihiteli gasilci iz več prostovoljnih gasilskih društev. V vaji so sodelovali gasilci PGD Črneče, PGD Dravograd, PGD Libeliče, PGD Šentjanž pri Dravogradu in PGD Trbonje.

Kot so zapisali na Facebook profilu Koroškega doma starostnikov Črneče, so takšne vaje dobrodošle tako za vse zaposlene, za stanovalce doma starostnikov, seveda pa tudi za gasilce, ki se ob takšnih vajah še dodatno usposabljajo in urijo.

Kljub temu, da je vaja evakuacije potekala brezhibno, si vsi sodelujoči seveda želijo, da bi takšne vaje ostale le vaje in da takšne pomoči ne bi potrebovali. V Koroškem domu starostnikov Črneče pa se najlepše zahvaljujejo vsem sodelujočim gasilkam in gasilcem.

Vir: Koroški dom starostnikov Črneče

Dogodki

Vajo v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi so v Koroškem domu starostnikov Črneče izvedli v četrtek, 23. novembra 2023.