Search
Close this search box.

V Kompleksu bo predstavitev nežne in živalim prijazne metode lajšanja bolečin

Društvo proti mučenju živali Koroške v sodelovanju s Petro Lun, Emmett terapevtko za pse pripravlja predstavitveno predavanje o Emmett tehniki za živali. Predavanje bo v prostorih KMKC Kompleks, 19. februarja 2020 ob 18. uri.

Emmett tehnika je nežna in živalim zelo prijazna metoda lajšanja bolečin, gibanja, ki posledično pripomore k izboljšanju kvalitete življenja nasploh. Lahko se izvaja kjerkoli in kadarkoli, najpomembnejše je dobro počutje živali. Živali se nikoli ne fiksira ali sili v določene položaje, ampak se lahko ves čas prosto giblje, kar je še posebej pomembno pri tistih, ki so v preteklosti doživeli marsikatero travmo. Omenjena metoda deluje na vseh vrstah živali. Tehnika omogča hitre spremembe stanj in zboljšanje počutja. Tehnika se izvaja z direktnim dotikom na kožo in traja od 10 do 30 minut. Čas in lokacija obravnave sta odvisna od počutja živali. Edini pogoj za terapijo je namreč udobje živali, saj terapevt le tako doseže optimalen učinek terapije.

“Emmett tehnika odpravlja bolečino in nelagodje, povečuje obseg gibanja in s tem izboljša kakovost življenja tako pri ljudeh, kot na vseh vrstah živali. Ker temelji na prepričanju, da lahko lahen dotik sproži veliko spremembo v telesu, poudarja umirjen in neinvaziven pristop k živali.” so zapisali spletni strani Emmett za pse Slovenija.

Emmet tehnika pomaga pri:

Tehnika pomaga pri nepravilni drži oziroma hoji, pri omejitvah gibanja/mišic v tacah, pri težavah z ravnotežjem, težavah s kolki, težavah v spodnjem delu hrbta in šepanju, pri negativnih spremembah v gibanju ali vedenju, pri športnih poškodbah ali poškodbah zaradi nesreč, pri regeneraciji po operacijah ali tekmovanjih (agility), napetosti v vratu zaradi napetega povodca, pri tresenju, epilepsiji, inkontinenci, strahu,nervozi …

Predavanje je brezplačno, ob koncu pa se boste zainteresirani dogovorili za opravljanje kratkega tečaja v obsegu šestih ur, ki bi se lahko ob zadostnem številu prijavljenih izvedel na Koroškem. Tečaj bo plačljiv, več informacij bo podanih na predavanju.

Več o Emmett tehniki si lahko preberete na spletni strani www.emmettzapseslovenija.si ali na fb www.facebook.com/emmettzapse.