Search
Close this search box.

V kolesarskem parku Poseka uspešno izvedli delovno akcijo

Bike Park Poseka je bil zgrajen v letu 2018. V dveh letih, kolikor park obratuje, je postal prepoznaven tako v domačem kraju kot tudi izven predvsem zaradi organizacije številnih zanimivih prireditev, ki so pustile svoj pečat na Ravnah in okolici ter se jih tako domačini kot gostje iz vseh koncev Slovenije in tujine še danes radi udeležijo.

Pogovarjali smo se s Timom Kolar-Eratom, predstavnikom Bike Parka Poseka in zaposlenim v oddelku turizma v javnem zavodu ZKŠTM.

V zadnjem času opažamo, da občutno narašča število kolesarjev v Bike Parku Poseka, narašča tudi povpraševanje tako domačinov kot gostov za različne kolesarske prireditve, posledično pa tudi povpraševanje za počitnice v naši občini in okolici, torej večjo zasedenost nastanitvenih kapacitet,” je povedal.

Za uspešno delovanje Bike Parka po njegovih besedah skrbijo zaposleni v javnem zavodu ZKŠTM Ravne na Koroškem, člani kolesarskega kluba Ravne na Koroškem kot tudi številni prostovoljci, predvsem lokalni ”rajderji” in simpatizerji gorskega kolesarstva v kraju in okolici. “Celotna ekipa združuje enako misleče ljudi na področju športne in turistične dejavnosti ter promocije samega kolesarskega parka. Smo skupina mladih in mladih po srcu, ki se zavzema predvsem za oživitev in nadgradnjo razvoja kolesarskega turizma v kraju Ravne na Koroškem, posledično pa tudi v celotni regiji Koroška,” je dodal.

Bike Park Poseka deluje z glavnim namenom pospeševanja razvoja kolesarskega in ostalega turizma v občini Ravne na Koroškem ter okolici. Za uresničitev ciljev, vzpostaviti in povečati prepoznavnost Bike Parka Poseka, občine Ravne in okolice (Mežiške doline/Koroške), povečati število kolesarskih in ostalih turistov, povezovati kolesarske in ostale ponudnike občine ter regije, razvijati in tržiti kolesarsko ponudbo, so si zastavili izpeljati številne dogodke in prireditve, ki jih želijo organizirati in predstaviti domačinom ter zunanjim obiskovalcem.

“Kot vsa športna in ostala infrastruktura, tudi naš kolesarski park potrebuje osvežitev in določena popravila na in ob progi. Tako smo prejšnjo soboto, 6.6.2020 organizirali t.i. ‘Dig day’, delovno akcijo, v okviru katere so potekala obnovitvena dela na progi Šnel Pepi Flow. Akcije se je udeležilo zelo lepo število prostovoljcev, natančneje 33 nadobudnih kolesarjev, večina lokalnih ‘rajderjev’, med katerimi je skoraj polovica predstavljala ravenski kolesarski podmladek. Pobuda za delovno akcijo je prišla s strani lokalnih kolesarjev (Nejc Kotnik, Matej Kodrin in Blaž Hölcl), ki so na ‘trailih’ Poseke tako rekoč doma. Dig day – delovni dan je bil v planu že nekaj časa, čakal se je samo še bager oziroma gradbena mehanizacija. Potem, ko je bager teden dni pred dogodkom urejal grobo obliko ‘traila’, smo šli na delovni akciji še v detajle na roko. Prostovoljci so s seboj prinesli orodje (motike, grablje, krampe …), nekaj orodja pa je zagotovil tudi ZKTŠM. Dogodek smo popestrili z zaključnim piknikom ter s spominskim darilom za vse prostovoljce – Dig Day majico,” je slikovito razložil Tim.

Kot je za konec še izpostavil, gre velika zahvala vsem pridnim rokam prostovoljcev, njihovim zvestim partnerjem in sponzorjem, predvsem trgovini Enduro, ki že ves čas podpira Bike Park Poseka, ‘rajderje’ in lokalno kolesarsko okolje. “Tokrat so zagotovili tisk in spominske majice dogodka. Podjetje LKR nas je podprlo z gradbeno mehanizacijo (bager). Za kulinarične dobrote malice in zaključnega piknika pa so poskrbeli Mesarija in gostinstvo Lečnik, Punkt Kotlje in Mangupica. Še enkrat hvala vsem in se vidimo v Bike Parku Poseka,” je z vabilom zaključil Kolar-Erat.

Vir: Bike Park Poseka