Search
Close this search box.

V KOK pripravljajo rap delavnice z Nushy

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika so se tokrat odločili, da pripravijo malo drugačne delavnice. Od oktobra do decembra se bodo lahko otroci pridružili Korošici Nuši Kamnik, bolj poznani kot Nushy, ki bo na petih tematsko povezanih delavnicah predstavila osnove rapa.

Korošica Nuša Kamnik kot glasbenica poznana pod imenom Nushy se že od otroštva navdušuje nad izražanjem skozi rime. V petnajstletnem obdobju, odkar ustvarja glasbo je izdala lepo število “singlov”, sodelovala pa je tudi pri albumu slovenskega raperja 6pack Čukurja. In kaj pripravlja tokrat? V sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika bo Nushy izvedla kar pet tematsko povezanih rap delavnic, kjer boste skupaj spoznavali osnove rapa in se preizkusili v sestavljanju rim. Delavnice, ki bodo potekale od oktobra do decembra so primerne za otroke od 4. do 9. razreda. Prvi dve delavnici bosta v četrtek, 17. in 24. oktobra 2019 ob 17. uri.

Tudi otroci se bodo lahko preizkusili v sestavljanju rim.

Na prvi delavnici se bo Nushy po svoji predstavitvi pogovorila z udeleženci delavnic, kjer si bodo izmenjali mnenja in izkušnje o tovrstni glasbi ter kulturi. Povedali bodo lahko kdo so njihovi vzorniki, če so bili na kakšnem koncertu ali pa si morda želijo obiskati katerega. Spoznavali bodo rime, kakšen je njihov pomen, Nushy bo predstavila kako se “rime zlagajo na glasbo” ter kaj je to “beat”. Na naslednjih treh delavnicah se bodo posvetili pisanju besedil, kjer bodo udeleženci delavnic delali v skupinah, vsaka skupina bo sestavila svojo zgodbo, dobili bodo glasbene podlage. Da bo vse še bolj zabavno se bodo preskusili v “freestylu”. Na zadnji, zaključni delavnici bodo udeleženci svoje izdelke predstavili ostalim.

VIR: KOK, Nushy

Dogodki