Search
Close this search box.

V jubilejnem, 20. letu Tuševi pričarani nasmehi tudi za otroke iz Koroške

V jubilejnem, 20. letu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bo nepozabne poletne počitnice na Debelem rtiču preživelo 500 otrok iz socialno deprivilegiranih okolij iz vse Slovenije.

Nepozabne poletne počitnice je v okviru Tuševega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh doživelo tudi 12 otrok iz Dravograda, 12 otrok iz Radelj ob Dravi, 12 otrok iz Raven, 14 otrok iz Slovenj Gradca ter 21 otrok iz Velenja. V mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa na najlepšem koščku slovenske obale so zanje pripravili številne učne aktivnosti, brezskrbno zabavo in druženja s sovrstniki, manjkal pa ne bo niti izlet z ladjico. V Tušu bodo v dveh desetletjih, odkar pripravljajo dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, skupaj s partnerji in kupci nepozabne poletne počitnice pričarali skoraj 10.000 otrokom iz socialno deprivilegiranih okolij iz vse Slovenije.

Letos mineva 20 let, odkar so v Tušu prvič predstavili dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh. Vsa ta leta ob pomoči partnerja Rdečega križa Slovenije skrbijo, da otroci iz socialno deprivilegiranih okolij preživijo nepozaben teden ob slovenski obali: »Našega projekta ne bi bilo brez številnih poslovnih partnerjev in kupcev, ki z nakupi posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš prispevajo v sklad za letovanje otrok. Tako širimo dobra dejanja in osveščamo družbo o pomoči tistim, ki jo zares najbolj potrebujejo,« razlaga vodja dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh Anja Marjetič iz Tuša.

Vsa leta ob pomoči Rdečega križa Slovenije izberejo otroke, ki potrebujejo odmik iz vsakdana v varno zavetje skrbnih vzgojiteljev in sovrstnikov: »Otroke za letovanje v Mladinskem letovišču in zdravilišču na Debelem rtiču vsako leto izberejo območne enote Rdečega križa Slovenije v sodelovanju s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah. Izbor je vsako leto težji, kar nam nalaga odgovornost, da še naprej pomagamo najmlajšim v naši družbi,« pojasnjuje Anja Marjetič

 V tednu dni letovanja na Debelem rtiču je v ospredju prijetno druženje in ustvarjanje nepozabnih spominov. Izkušeni vzgojitelji iz mladinskega letovišča in zdravilišča vedno pripravijo ustvarjalne delavnice, tečaje plavanja, zabavne urice ob glasbi in plesu, ne manjka niti izlet z ladjico ob Slovenski Obali. Poskrbljeno je tudi za prijetno namestitev in okusno hrano: »Vsako leto prejmemo številna zahvalna pisma in ponosni smo, ko vidimo, kako smo lahko nekomu polepšali poletje. Vedno znova pa nas preseneti, koliko otrok morje pozna le iz slik, kako se vedno znova želijo prepričati, ali je zares slano in kako hvaležni so za brezskrbne urice, preživete s sovrstniki. Vedno, žal, ugotovimo, da je marsikdo v vsakdanu prikrajšan tudi za okusno hrano,« še dodaja Anja Marjetič in dodaja, da lahko kupci v njihovih trgovinah z nakupom posebej označenih izdelkov še vedno pomagajo pričarati hvaležne otroške nasmehe. Z letošnjimi letovanji bo skupno število otrok, ki so v 20. letnih na Debelem rtiču preživeli nepozabne počitnice, doseglo številko 10.000.

Dogodki

V jubilejnem, 20. letu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bo nepozabne poletne počitnice na Debelem rtiču preživelo 500 otrok iz socialno deprivilegiranih okolij iz vse Slovenije.