V javnem sektorju še tretji del povišanja plač na podlagi dogovora iz leta 2018

Zaposleni na delovnih mestih v javnem sektorju, za katera je pogoj znanstveni magisterij, doktorat ali specializacija, bodo pri plačah, ki jih bodo dobili v teh dneh, prvič občutili tretji del povišanja, ki jim pripada na podlagi dogovora iz konca decembra 2018. Na podlagi tega dogovora so namreč septembrom pridobili en plačni razred.
money-3918183_1920

Vlada in sindikati so s stavkovnimi sporazumi in dogovorom o plačah decembra 2018 določili dvige plač za večino zaposlenih v javnem sektorju. Z januarjem 2019 so en plačni razred, ki za posameznika pomeni približno štiriodstoten dvig plače, pridobili vsi zaposleni v javnem sektorju z izjemo zdravnikov, funkcionarjev in direktorjev.

Novembra lani je še en plačni razred pridobila večina zaposlenih na delovnih mestih nad 26. plačnim razredom, pa tudi del slabše umeščenih na plačni lestvici, ki v letu 2017 v okviru odprave plačnih anomalij niso bili deležni nikakršnega izboljšanja.

Zaposlenim na delovnih mestih, za katera je pogoj znanstveni magisterij, doktorat ali specializacija, pa z letošnjim septembrom pripada še za en plačni razred povišanja. Po podatkih ministrstva za javno upravo je v ta del povišanja vključenih nekaj manj kot 30.000 javnih uslužbencev. Finančni učinek povišanja pa je v letošnjem letu ocenjen na približno devet milijonov evrov.

Preberi še:  S projektom do ohranjanja travišč na Peci in Uršlji gori

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun