V Inforpisarni Dravograd so na ogled likovna dela Mirka Vodopivca iz Sečovelj (FOTO)

V četrtek, 28. aprila, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd pod okriljem JSKD OI Dravograd potekalo odprtje razstave likovnih del Mirka Vodopivca.

Mirko Vodopivec prihaja iz Sečovelj in zato ne preseneča naslov razstave V objemu morja. Mirko namreč razstavlja morske motive.

V dveh prostorih lahko tako občudujemo nekaj realistično abstraktnih del ter nekaj realističnih upodobitev. Mirku Vodopivcu je likovna umetnost blizu že od malih nog, vendar je šele zadnjih nekaj let našel več časa za svojo ljubezen do slikanja. Tako se je včlanil v Društvo likovnih umetnikov Vrtnica v Portorožu, kjer nabira tudi dragocene likovne izkušnje in se udeležuje različnih izobraževanj, prav tako, pa je udeleženec številnih kolonij in likovnih ex tempor. Leta 2018 je osvojil drugo nagrado na Ex temporah z naslovom Sveže. Sončno. Sočno., ki potekajo v Kopru.

Na odprtju razstave je za glasbeni program poskrbela mlada kitaristka Sara Sekolovnik, ki se glasbeno izobražuje pri profesorici Poloni Blaznik v Glasbeni šoli Ravne na Koroškem-oddelek Dravograd. 

Razstava bo odprta v delovnem času Infopisarne do 29. maja.

FOTOGALERIJA:

Vir: JSKD Dravograd