Search
Close this search box.

V Dvorcu Bukovje je potekalo regijsko srečanje literatov seniorjev za celjsko koroško regijo

V čudovitem ambientu baročnega Dvorca Bukovje so se literati odlično počutili. Srečanje je potekalo pod naslovom "V zavetju besede".

V sredo, 22. maja 2024 je v Dvorcu Bukovje potekalo regijsko srečanje “V zavetju besede” za celjsko koroško regijo.

Gre za razpis JSKD namenjen avtorjem in avtoricam nad 30 let starosti. Avtorji so lahko poslali bodisi prozo bodisi poezijo. Na razpis celjsko koroške regije se je prijavilo 22 literatov, od tega se jih je 15 tudi udeležilo srečanja v Dvorcu Bukovje kjer so poleg ogleda dvorca imeli tudi literarne delavnice, ki jih je vodil regijski strokovni spremljevalec dr. David Bedrač.

Po vsej Sloveniji bo potekalo 5 regijskih srečanj. Med literati, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj in bodo prejeli srebrna priznanja, bo državna selektorica, pisateljica, prevajalka, mentorica in aktivistka mag. Suzana Tratnik izbrala pet finalistov, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Izbor bo potekal na podlagi šifriranih besedil. Državno srečanje bo 9. novembra na Trubarjevi domačiji v Rašici.

Vir: JSKD OI Dravograd

V čudovitem ambientu baročnega Dvorca Bukovje so se literati odlično počutili. Srečanje je potekalo pod naslovom "V zavetju besede".