Search
Close this search box.

V Dvorcu Bukovje bosta prepevala In Spiritu in Dravograjski sekstet

To nedeljo se bo v Dvorcu Bukovje zgodila "zarja pomladi" in srca bo božala lepa pesem. Nepozaben večer bodo pričarali Dravograjski sekstet in In Spiritu.

V nedeljo, 21. aprila 2024, ob 19. uri bosta za vas v baročnem dvorcu Bukovje prepevali dve odlični vokalni zasedbi. In Spiritu prihaja iz Vojnika ter Dravograjski sekstet, ki ga domačini zelo dobro poznajo.

Čaka vas prava glasbena poslastica. Dravograjski sekstet je ljubljenec domačega občinstva, saj vedno, ko zapojejo poskrbijo za imenitno vzdušje. Že tradicionalno v Dravogradu organizirajo Vandranja, ki vselej napolnijo dvorano Špic D do zadnjega kotička. Zasedbo sestavljajo: Iztok Požarnik, Iztok Knez, Jože Mandl, Miran Ošlovnik, Nejc Kočivnik, Matjaž Račnik in Gorazd Oder. Njihova umetniška vodja je Mojca Kamnik.

Moški vokalni oktet In Spiritu iz Vojnika pa je bil ustanovljen na osnovi močne tradicije zborovskega in cerkvenega petja v Vojniku, kjer se je na pobudo dueta zbral še sekstet fantov iz Vojnika in okolice, ki so izhajali iz tradicije ljubezni do slovenske ljudske pesmi iz družinskega okolja. In spiritu je v kulturni prostor Občine Vojnik in širše, vnesel mnogo mladostne svežine na področju večglasnega petja in izvirnih glasbenih priredb, jih je za skupino napisal Tomaž Marčič. V obdobju do danes se je v skupini zvrstilo preko 10 pevcev,  nekateri od njih so postali prepoznavni zborovski pevci in priložnostni solisti, vse pa je odlikovala izrazita predanost skupini. Delo skupine je bilo do danes ovrednoteno s številnimi visokimi priznanji ter pozitivnimi kritikami na mednarodnih pevskih tekmovanjih in gostovanjih v evropskih državah. Umetniško vodenje skupine je leta 2023 prevzela priznana zborovodkinja, Danica Pirečnik. 

Vstop je prost, zato ne oklevajte. Vabljeni!

Dogodki

To nedeljo se bo v Dvorcu Bukovje zgodila "zarja pomladi" in srca bo božala lepa pesem. Nepozaben večer bodo pričarali Dravograjski sekstet in In Spiritu.