Search
Close this search box.

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke dodatne oblike pomoči

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke so vzpostavili dodatne oblike pomoči za ženske in otroke, ki so žrtve nasilja.

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, so z januarjem letos pričeli z izvajanjem projekta z naslovom “Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”, ki ga financira Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada. S projektom želijo v društvu približati dostopnost in dosegljivost programov za ženske in otroke, žrtve nasilja, predvsem najbolj ranljivim skupinam ter hkrati informirati in ozaveščati strokovno in širšo javnost.

V okviru projekta so izpostavili 24-urno brezplačno telefonsko linijo 080 11 55 za pomoč žrtvam nasilja na nacionalni ravni za zaupno in anonimno informiranje in svetovanje. Na telefonski liniji svetujejo tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku.

Svetovanje je možno tudi po elektronski pošti na drustvo-sos@drustvo-sos.si, prav tako v zgoraj omenjenih jezikih.

Ponujajo pravno svetovanje v primerih nasilja v družini in intimnopartnerskih razmerjih in s tem povezanih postopkih, urejanje brezplačne pravne pomoči, postopek prijave nasilja.

Možno je svetovanje kriminalistke o vprašanjih povezanih s policijskimi postopki v primerih nasilja v družini in intimnopartnerskih odnosih. Dostopno na telefonski številki 080 11 55.

VIR: Društvo SOS

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke so vzpostavili dodatne oblike pomoči za ženske in otroke, ki so žrtve nasilja.