V Dravogradu že drugi podjetniški inkubator

Pod okriljem RRA Koroška so v Dravogradu odprli že drugi mrežni podjetniški inkubator. Njegov namen je olajšati zagon novih podjetij na trgu z vzpostavitvijo podpornega okolja. Nov inkubator se nahaja v samem središču Dravograda, na Trgu 4. julija 46, v prostorih, ki so bili neizkoriščeni vse od zaprtja tamkajšnje samopostrežne trgovine.

Novi inkubator ima skupno 256 kvadratnih metrov uporabnih površin, v njem pa so tri pisarne, po en storitveni in proizvodni prostor ter večja odprta pisarna za največ deset uporabnikov. Investicija je znašala 266 tisoč evrov, od tega je bilo 85% zneska pokritega z nepovratnimi sredstvi iz evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Otvoritev je popestril krajši kulturni program Pihalnega orkestra Trbonje, v imenu občine je objekt odprl podžupan Anton Preksavec, v imenu investitorja pa direktorica Regijske razvojne agencije Koroška Karmen Sonjak in mladi podjetnik – uporabnik Aleš Pavlin.

Prvi podjetniški inkubator v Dravogradu v poslovni coni Otiški vrh ima zapolnjenih vseh pet proizvodnih enot, saj je v njem kar šest podjetij, zato je bila ureditev drugega inkubatorja nujna.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja