Search
Close this search box.

V Dravogradu že 10 okužb, sledijo varnostni ukrepi

V Sloveniji so včeraj ob opravljenih 716 testih potrdili 21 okužb z novim koronavirusom.

Hospitaliziranih je bilo šest oseb, nobena od teh ni potrebovala intenzivne nege, prav tako ni umrl noben bolnik s covidom-19, je na Twitterju sporočila vlada.

Iz podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih objavlja spletni portal sledilnik.org. je rezvidno, da je med novimi primeri okužb, potrjenimi v soboto, največ šest oseb v starostni skupini od 25 do 34 let, štirje okuženi so stari med 15 in 24 let, po trije pa so v starostnih skupinah od 35 do 44 let ter od 45 do 54 let. Starejših od 55 let je pet okuženih, od tega so trije starejši od 75 let.

Po teh podatkih je v Sloveniji trenutno aktivnih 180 primerov okužbe z novim koronavirusom.

Na STA so še dodali, da je bilo doslej v Sloveniji opraviljenih 106.368 testov na novi koronavirus in potrjenih natanko 1700 okužb. V Sloveniji je doslej umrlo 111 bolnikov z novim koronavirusom.

Podžupan občine Dravograd Tone Preksavec pa je na svojem Facebook profilu zapisal: “Danes potrjene tri nove okužbe z SARS-CoV-2. Vse v povezavi (družinsko) z včerajšnjo eno. Skupaj imamo 10 potrjenih okužb z SARS-CoV-2 v naši Občini. Glede na neugoden razvoj dogodkov se bodo jutri določili dodatni ukrepi v zvezi zajezitev okužb. Znova opominjam na pomembnost upoštevanja samozaščitnih ukrepov.”

VIR: STA, FB Tone Preksavec

Dogodki