Search
Close this search box.

V Dravogradu začeli kulturno dogajanje v tem letu z likovno razstavo Likovne sekcije KD Dravograd

Likovna sekcija KD Dravograd vselej preseneti s kakšno ogleda vredno razstavo. Tudi tokrat je tako in ta bo na ogled vse do konca januarja.

V ponedeljek, 8. januarja 2024, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje pregledne likovne razstave članov Likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd.

Likovniki so na ogled postavili številna likovna dela, kot novost pa so predstavili tudi nekaj keramičnih izdelkov. V preteklem letu so namreč zopet bili zelo aktivni saj so pripravili vrsto samostojnih in skupinskih razstav izvedli so likovne dneve, strokovno ekskurzijo, srečanje koroških likovnikov na Košenjaku, se udeležili mnogih likovnih kolonij ter nenazadnje še izvedli delavnico izdelovanja keramičnih izdelkov pod mentorstvom Majde Kalič.

Njihova aktivnost se odraža tudi v razstavljenih delih. Za popestritev dogodka so tradicionalno z veselimi zvoki poskrbeli člani zasedbe Diatonik Dravograd. Vse prisotne pa je, kot se za prvi kulturni dogodek v letu spodobi, nagovoril tudi župan Občine Dravograd, g. Anton Preksavec. Razstava bo na ogled v delovnem času Infopisarne do konca januarja 2024.

Vir: JSKD OI Dravograd

Dogodki

Likovna sekcija KD Dravograd vselej preseneti s kakšno ogleda vredno razstavo. Tudi tokrat je tako in ta bo na ogled vse do konca januarja.