Search
Close this search box.

V Dravogradu v zadnjih dveh dneh 29 novih okužb, županja in podžupan pozvala k spoštovanju ukrepov in se zahvalila občanom

Na Koroškem so v zadnjih dveh dneh skupno potrdili 211 novih okužb s koronavirusom, od tega 29 v Dravogradu, kjer imajo trenutno 200 aktivno okuženih oseb.

V Dravogradu so v petek zabeležili 15 novih okužb, v soboto pa 14. Ob tem je podžupan Dravograda Anton Preksavec na Facebooku omenil, da nobena od teh okužb ni bila potrjena v domu starostnikov v Črnečah. “Je pa vzpodbudno, da število vseh aktivnih okužb pada,” je še dodal in pojasnil, da gre v večini primerov za povezane osebe iz prejšnjih primerov.

Preberite tudi: V domu starostnikov Črneče 58 okuženih stanovalcev, šest na zdravljenju v bolnišnici

“Beseda socialna distanca se tako lahko zapiše, vemo pa, da v praksi pomeni ogromno odrekanja. Biti stran od svojih najbližjih, prijateljev je ogromna žrtev, saj smo navsezadnje ljudje socialna bitja in nam je druženje, bližina, tako rekoč v genih. Ampak zdržimo še nekaj časa, zaupajmo stroki in upoštevajmo ukrepe. Le tako bomo lahko obvladali epidemijo. Verjamemo, da so pred nami zopet časi druženj, zabav, športa, potovanj ...” je še dodal Preksavec.

Velika hvala vsem, ki upoštevate ukrepe, še posebej našim mladostnikom, ki poleg najstarejših nedvomno nosijo veliko breme te epidemije. Vsem, ki prebolevate Covid19 ali ste v karanteni, želimo vse dobro. Spoštovani. Za dežjem vedno posije sonce, tudi tokrat bo tako. Hvala vsem,” je v imenu Štaba CZ Dravograd sklenil zapis Preksavec.

Občanke in občane Dravograda pa je v petek na spletni strani občine nagovorila tudi županja Marijana Cigala, ki je uvodoma zapisala, da si na ministrstvu za zdravje RS zelo prizadevajo za zajezitev širjenja novega korona virusa, zato je Vlada RS za zaščito zdravja ljudi in ohranitev delujočega zdravstvenega sistema sprejela dodatne ukrepe.

Sprejeti ukrepi so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije, da se bo ustavila rast širjenja okužb in se bomo lahko hitreje vrnili v normalno življenje. Ti ukrepi veljajo tudi za gospodarstvo, da bo prišlo do njegovega čimprejšnjega okrevanja. Treba je zaupati stroki in dobrim praksam iz tujine, ki take ukrepe svetujejo. Na žalost pa ne bo dovolj le sprejemanje ukrepov. Treba bo sodelovati, si zaupati, se obnašati samozaščitno in omejiti stike. V imenu naše lokalne skupnosti vas prosim, da spoštujete omejitev gibanja, omejite socialne stike, s pomočjo zaščitnih sredstev zaščitite sebe, svoje sorodnike, prijatelje, znance in tudi druge s katerimi se srečujete,je navedla Cigala.

Vem, da se srečujete z različnimi stiskami in dilemami, zelo hudo je, a v tem boju niste sami. Skupaj smo. Verjamem, da bomo iz te bitke izšli kot zmagovalci, ker smo dovolj odgovorni in to zmoremo,” je še v nagovoru dodala dravograjska županja.

Preberite tudi: Na Koroškem v soboto 85 novih okužb, Kacin: razmere v bolnišnicah stabilne, obvladane, pritisk popušča

Dogodki

Na Koroškem so v zadnjih dveh dneh skupno potrdili 211 novih okužb s koronavirusom, od tega 29 v Dravogradu, kjer imajo trenutno 200 aktivno okuženih oseb.