Search
Close this search box.

V Dravogradu so Svetovnemu dnevu zdravja namenili prav poseben dogodek (FOTO)

V petek, 8. aprila 2022, je v okviru projekta »Dravograd zdravo mesto« z namenom obeležitve 7. aprila - Svetovnega dneva zdravja potekal »Dan zdravja 2022«. Gibalno – izobraževalni dogodek je od 9. do 13. ure potekal pred in v športni dvorani ŠPiC D ter v prostorih MCD Dravograd.

V skladu s sloganom Svetovnega dneva zdravja »Naš planet, naše zdravje«, so posebno pozornost namenili našemu planetu in odgovornemu ravnanju z njim. Po otvoritvi je uvodnemu delu sledila krajša vodena vadba »1000 gibov« in predavanje »Zdrav življenjski slog«.

Obiskovalci so si v času trajanja dogodka lahko ogledali razstavo izdelkov na temo zdravje, ki so jo pripravili otroci Vrtca Dravograd. Na stojnicah za krepitev zdravja so si lahko izmerili krvni tlak in sladkor, se postavili v čevlje starostnika ter si na kolesu pripravili zdrav napitek. Predstavljeni so bili preventivni programi in vsebine, problematika sladkorne bolezni in tako dalje.

Za šolsko mladino je bil glede na starostno skupino pripravljen aktiven program gibalno – izobraževalnih delavnic. Za dodatno animacijo sta poskrbeli tudi maskoti AMZS, ki sta opozarjali na varnost v prometu. Predšolski otroci pa so se udeležili vadbe »1000 gibov«.

Dogodek je obiskalo veliko obiskovalcev, posebej so bili veseli velike udeležbe predšolske in šolske mladine. Bogat program, ki je bil namenjen promociji in krepitvi zdravja, je povezal društva in organizacije v naši občini ter zunanje strokovne institucije s tega področja.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki nje bil tudi organizator dogodka, se zahvaljuje vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali svoj kamenček v mozaik tega dneva.

FOTOGALERIJA

Vir: OI JSKD Dravograd

Dogodki