Search
Close this search box.

V Dravogradu so podelili občinska priznanja in nagrade

V Dvorcu Bukovje je sinoči potekala slavnostna seja Občine Dravograd. Podelili so tudi občinska priznanja ter nagrade. Najvišje občinsko priznanje, naziv častnega občana Občine Dravograd, pa so letos podelili Jožetu Fratarju. Iskrene čestitke.

Občina Dravograd nagrade, priznanja in naziv častni občan podeljuje v zahvalo za prispevek k razvoju, ugledu in promociji občine, prispevek k razvoju in napredku na različnih področjih človekove ustvarjalnosti, izkaz zavzetosti za blaginjo, pravičnost vseh in za prepoznavnost Dravograda v slovenskem ali mednarodnem prostoru, izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu občine, življenju v občini ter podobi krajev, kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo ali aktivnosti na posameznih področjih delovanja ter za enkratne, izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih dela in življenja.

Letošnji prejemniki Zlatih grbov Občine Dravograd so Društvo kmetic Dravograd, ki so obeležile 30 let delovanja društva ter z njihovimi aktivnostmi in sodelovanjem z lokalno skupnostjo skrbijo za nenehen napredek članic, Bogomir Fajmut – Fajči z aktivnim prostovoljnim delom na različnih področjih, še posebej za zbiranje in ohranjanje pisane besede ter bogatenje kulturnega utripa v občini s svojo bukvarno ter Primož Krajnc s svojo nesebično pomočjo sočloveku ter izobraževanji na področju uporabe avtomatskih zunanjih defibrilatorjev.

Priznanje Občine Dravograd je na področju negospodarskih dejavnosti in dejavnosti splošnega pomena prejela Kmetija Klančnik, ki je skozi več kot 200-letno zgodovino s svojim delovanjem in razvojem prispevala k promociji in prepoznavnosti občine na lokalni, regionalni, državni in mednarodni ravni. Priznanje na področju gospodarskih dejavnosti pa podjetji Odkup, predelava in prodaja lesa, Miran Žvikart, s. p. za dolgoletno tradicijo izdelovanja visokokakovostnih lesenih proizvodov, narejenih po najvišjih mednarodnih standardih in z najmodernejšo tehnologijo ter podjetje Innoduler, d. o. o., ki s pomočjo nadstandardne tehnološke opremljenosti in znanja s področja robotizacije, avtomatizacije in digitalizacije dela na hitrejšem in učinkovitejšem razvoju kompleksnejših izdelkov, primernih za izvoz v tujino.

Nagrado Občine Dravograd je prejelo Turistično društvo Dravograd, ki v letošnjem letu obeležuje 40 let neprekinjenega delovanja. S svojimi dejavnostmi so aktivni predvsem na prireditvah v občini, pri urejanju okolice, srečamo pa jih lahko na raznih sejmih ter dogodkih doma in po Sloveniji. Prizadevni predsedniki in člani so v teh letih opravili ogromno prostovoljnih ur na področju družbenih dejavnosti, s čimer so prispevali k razvoju občine in življenja v njej.

Foto: Fb Zvone Burja

Najvišje občinsko priznanje, naziv častnega občana Občine Dravograd, pa je letos pripadlo uspešnemu podjetniku Jožefu Fratarju. Obrtniško pot je začel leta 1979 v domači garaži, skozi leta pa podjetje Hygal, d. o. o. dvakrat preselil in v letu 2016 nadgradil s poslovnim objektom v Otiškem Vrhu, kjer so obstoječemu programu CNC obdelave kovin in hidravlike kmalu dodali še mednarodni trg avtomobilske industrije, strojegradnje, logistike in medicine. Uveljavljeno in uspešno podjetje s 70 zaposlenimi so pred nekaj leti prevzeli sinovi Aleksander, Zlatko in Jože, Jožef in žena Marija pa kljub upokojitvi še vedno sodelujeta pri vseh pomembnejših odločitvah v podjetju in pomagata s svojimi bogatimi izkušnjami. Jožef Fratar je dobitnik številnih priznanj s področja obrtništva, saj je v njem pustil velik pečat, po nastanku nove države je sodeloval pri oblikovanju novega obrtnega zakona, pred šestimi leti je prejel tudi Zlati grb Občine Dravograd. Kljub pestri, velikokrat naporni in negotovi poslovni poti, nikoli ni pozabil na sočloveka. V vseh teh letih je z donacijami pomagal mnogim društvom in organizacijam, pri čemer se je nerad izpostavljal. Vrh njegove dobrodelnosti in dobrodelnosti celotne, razširjene družine, smo lahko letos spomladi spremljali z akcijo Katra – 2. krog, ki je združila Koroško in Slovenijo. Pred kratkim je za izpeljano akcijo prejel še najvišje priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Koroško. Kot so predlagatelji še zapisali v obrazložitvi, je »Jožef Fratar s svojim dolgoletnim delom, poslovno odličnostjo, doprinosom k razvoju obrtništva v občini in predvsem velikim čutom za družbeno odgovornost in humanitarnost ter skrbjo za blaginjo mnogih družin več kot primeren kandidat za naziv častni občan Občine Dravograd«.
Prejemnikom iskreno čestitamo in naj jim bodo priznanja spodbuda za nadaljnje aktivno delo ter doprinos k življenju v občini.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom!

Vir: Katja Čevnik

Dogodki

V Dvorcu Bukovje je sinoči potekala slavnostna seja Občine Dravograd. Podelili so tudi občinska priznanja ter nagrade. Najvišje občinsko priznanje, naziv častnega občana Občine Dravograd, pa so letos podelili Jožetu Fratarju. Iskrene čestitke.