Search
Close this search box.

V Dravogradu se obeta pravi spektal z legendami slovenskega nogometa

V nedeljo, 28. oktobra 2018, bodo v Dravogradu ob 70. obletnici domačega nogometnega kluba pripravili otvoritev nogometnega igrišča z umetno travi pri športni dvorani ŠPiC D. Spektakel, na katerem bodo nastopile ekipe NK Dravograd, Slovenske reprezentance iz SP v Južni Afriki ter Humanih zvezdic se bo pričel ob 14. uri.

Zgodovina NK Dravograd sega v leto 1948, ko je bil ustanovljen pod imenom NK Trubina, deset let kasneje se je preimenoval v NK Ojstrica, sedanje ime pa je klub dobil kmalu po osamosvojitvi Sloveniji in sicer 24.1.1992. Nogometaši Dravograda so štiri sezone igrali tudi v prvi slovenski nogometni ligi, trenutno pa nastopajo v 3.SNL-Sever.

Sredstva za zamenjavo stare umetne trave, gre za znesek 45.000 evrov, je NK Dravograd pridobil na razpisu SIPN-2018, ki ga je pripravil izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije in ga javnosti predstavil pretekli mesec na zasedanju v Lendavi. Poleg NK Dravograd je bil na omenjen razpisu uspešen tudi KNK Fužinar z Raven, Fužinar je za zamenjavo železnih golov prejel 2.500 evrov.

Dogodek bo sicer v znamenju velike humanitarne akcije, na katerem bodo nastopili tako nekdanji reprezentanti, kot umetniki, športniki, glasbeniki in domači nogometaši. V uvodu bomo na delu videli najmlajše nogometaše, gre za kadete in mladince NK Dravograd, ki se bodo pomerili z vrstniki iz celjskega Šampiona. Ob 14. uri se bo spektakel pričel z uvodno tekmo med Reprezentanco Slovenije iz SP v Južni Afriki leta 2010, na čelu z domačinom Robertom Korenom in pod taktirko Matjaža Keka, pomerili se bodo z ekipo Humanih zvezdic – Art Football team Slovenije pod vodstvom Bojana Prašnikarja. Pol ure kasneje bo sledil obračun domačega NK Dravograd s slovensko reprezentanco, za konec pa bo na vrsti še tekma med NK Dravograd in ekipo Humanih zvezdic. Ob 16. uri bo sledila uradna otvoritev nogometnega igrišča z umetno travo.

Za Humane zvezdice bodo  med drugim nastopili: Miha Guštin Gušti, Uroš Štefanič, Tomaž Strgar, Goran Stankovič, Simon Sešlar, Svetozar Budič, Mirnes Šišič, Robert Korošec, Nani Matjašič, Lovro Sadek, Suad Filekovič, Miro Todosovski, Gorazd Ademovič, Gorazd Topolovec, Amir Karič, Anton Dvoršak, Aljoša Debevc, Bruno Krklec, Primož Novak in Joviša Kraljevič.