Search
Close this search box.

V Dravogradu se bodo z razstavo predstavili člani Foto kluba Koroške

Odprtje enajste fotografske razstave Foto kluba Koroške.

Člani Foto kluba Koroška se bodo predstavili z izborom fotografij, ki so nastale na tradicionalnem klubskem ExTemporu.

Na kulturni praznik so se že dvanajstič zapored, člani Foto kluba Koroške zbrali in podali na lov za čimboljšimi fotografijami. Podali so se na vnaprej določeno lokacijo ob točno določenih urah. Potepali so se po Velenju, od koder prihaja kar nekaj njihovih članov.

Vsak član Foto kluba, ki se udeleži ex tempore, lahko da na točkovanje določeno število fotografij. Točkovanje se odvija znotraj članov, ki seveda ne smejo ocenjevati svoje fotografije, ampak samo ostale. 40 fotografij, ki prejmejo največ točk se potem uvrsti na razstavo.

Izmed vseh prispelih fotografij, ki jih je bilo letos kar 70, so jih s pomočjo tajnega glasovanja tako zbrali 40. Tokrat jim je kot zunanji ocenevalec na pomoč priskočil priznan koroški fotograf Tomo Jeseničnik.

Fotografsko razstavo si bo moč ogledati v razstavišču TIC – Dravograd, v ponedeljek, 2. marca 2020 ob 18. uri. Na razstavi se bodo predstavili: Matjaž Merčnik, Claudio Sabolčec, Grega Ravnjak, Metka Jeromel, Boris Kašnik, Nina Šavc, Bernarda Kuster, Jože Preglau, Vid Sajko in Anže Sušel.

Foto klub Koroška je organizacija, ki že nekaj let združuje ljubitelje fotografije s koroške regije in izven. Njihovi člani so fotografi z različnimi izkušnjami in znanjem, zato si medsebojno pomagajo in se dopolnjujejo.

VIR: Foto klub Koroška, JSKD Dravograd

Dogodki