V Dravogradu s polaganjem venca obeležili današnji državni praznik

V Sloveniji danes obeležujemo državni praznik, dan upora proti okupatorju, s katerim se spominjamo slovenskega odporništva in nastanka OF, osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni, kar so s polaganjem venca k spomeniku obeležili tudi v Dravogradu.
178949270_5680561941968807_1508101165063526771_n

Danes na državni praznik 27. 4. so se v Dravogradu zbrali predstavniki vseh veteranskih organizacij, ZB NOB, PVD SEVER, OO ZVVS, OO ZČS, ter s položitvijo venca pred spomenik, ki obeležuje zgodovinske dogodke tako iz leta 1941 kot iz leta 1991, je preko Facebooka sporočil Ferdo Abraham.

Sodelovali so praporščaki, podžupan občine Anton Preksavec, predsednik odbora PVD SEVER ZA KOROSKO- Dravograd Ferdo Abraham, predsednika OO ZVVS Srečko Krajnc in ZB NOB Vinko Krajnc, ter podpredsednik OO ZČS Miran Ring.

Podžupan Anton Preksavec je ob današnjem prazniku občanom in vsem ostalim čestital preko družbenega omrežja Facebook z naslednjimi besedami: “Zdaj veter raznaša besede njegove, prisluhni natanko, da čuješ glasove: Lepo je, veš, mama, lepo je živeti, toda, za kar sem umrl, bi hotel še enkrat umreti!” Karel Destovnik-KajuhIskrene. “Čestitke ob državnem prazniku, Dnevu upora proti okupatorju.”

“27. aprila se spominjamo dogodkov, ki so obranili našo deželo. Da danes živimo v svobodni državi, da govorimo slovenski jezik in beremo ter ustvarjamo v slovenskem jeziku, ni samoumevno, za to so se dolga leta borili pogumni ljudje. Tako je bilo pred 80 leti in tako je bilo pred 30 leti. Čestitke ob državnem prazniku, Ferdo Abraham, veteran 1991 za Slovenijo,” pa je pred današnjim praznikom na Facebooku zapisal gospod Abraham.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije