Search
Close this search box.

V Dravogradu pripravljajo preventivno akcijo za varnost v prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Dravograd bo v sredo 14. oktobra 2020, med 18. in 20. uro na območju naselja Meža skupaj z PP Dravograd, AMD in ZŠAM izvajal akcijo ” Bodi viden – bodi previden”.

Sodelujoči bodo v akciji osveščali pešce in ostale udeležence v cestnem, kako v jesenskih dneh, ko je manjša vidljivost in tudi v nočnem času poskrbijo za večjo vidnost in varnost. Delili bodo tudi odsevna telesa in zloženke, ki jih je zagotovila Agencija za varnost prometa Slovenije.

Pri tem naj omenimo, da po celotni Sloveniji že poteka preventivna akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden – bodi previden, ki bo trajala do 18. oktobra 2020. V omenjenem času bodo policisti preverjali pravilno ravnanje voznikov in pešcev.

Namen akcije je opozoriti na varnost te najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu. Največ nesreč z udeležbo pešcev se zgodi prav v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa zaradi vremenskih razmer spolzke, sporoča Agencija za varnost prometa.

Več o akciji preberite: Policisti jutri pričenjajo s preventivno akcijo

VIR: SPVCP občine Dravograd, policija.si