V Dravogradu pozivi k poostrenemu nadzoru nad spoštovanjem odločb o karanteni

Občinski štab civilne zaščite v Dravogradu je pozval inšpekcijske službe in policijo, naj poostrijo nadzor nad spoštovanjem odločb o karanteni. Na občini so bili namreč s strani občanov obveščeni o domnevno neprimernem ravnanju posameznikov, ki jim je bila odrejena karantena. Na območju občine je trenutno 10 aktivnih okužb z novim koronavirusom.
Dravograd 1

V dravograjski občini, kjer so v času razglašene epidemije imeli skupno sedem potrjenih okužb z novim koronavirusom in so uspešno zajezili širjenje okužbe, so se okužbe s tem virusom ponovno začele pojavljati prejšnji teden.

Trenutno imajo v občini deset aktivnih okužb v dveh nepovezanih izbruhih. V enem primeru naj bi šlo za vnos okužbe iz BiH, v drugem primer naj bi okužba izvirala znotraj Slovenije, je za STA danes povedal dravograjski podžupan Anton Preksavec. Podatka o tem, koliko je občanov, ki imajo izdane odločbe o karanteni, na občini nimajo.

Konec prejšnjega tedna so se na dravograjski občini odločili, da občinska uprava ne bo izdajala dovoljenj za javne prireditve, kjer bi število udeležencev preseglo 50 oseb. Prav tako ne odobrijo vlog za podaljšanje delovnega časa lokalov, število oseb na pogrebih pa so omejili na največ 50 ljudi.

Dodatno so danes pozvali inšpekcijske službe in policijo, naj poostrijo nadzor nad spoštovanjem odločb o karanteni, prav tako se na občini zavzemajo za povečan nadzor nad spoštovanjem navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki veljajo za obratovanje gostinskih in trgovskih lokalov.

Vse ljudi pa ponovno pozivajo k samozaščitnemu ravnanju ter upoštevanju navodil in priporočil NIJZ.

Enaki so pozivi ljudem tudi na Ravnah na Koroškem, kjer imajo trenutno prav tako deset aktivnih okužb, okuženim pa pomaga občinski štab civilne zaščite. Tudi na Ravnah so uvedli nekatere dodatne ukrepe, in sicer na mestnem kopališču.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.