Search
Close this search box.

V Dravogradu potekalo srečanje upokojencev Koroške pokrajinske zveze (FOTO)

V okviru prireditev občinskega praznika občine Dravograd je Društvo upokojencev Dravograd v sodelovanju s Koroško pokrajinsko zvezo v sredo, 29. junija 2022, pripravilo srečanje upokojencev Koroške pokrajinske zveze.

V dvorani Špic D se je pester program začel že zjutraj. Zbralo se je okrog 350 članov društev. Ob 9. uri je ga. Zdenka Bevc Škof, predsednica Komisije za tehnično kulturo pri ZDUS-u, otvorila razstavo ročnih del šestih društev upokojencev Koroške, tokrat že tretjo, in fotografsko razstavo Fotofirbcev iz Mislinje. Izdelki vseh so občudovanja vredni!

Ob 10. uri pa je v dvorani zadonela pesem. Pevce je nagovoril in jim čestital za 20. srečanje g. Robert Preglau, vodja območne enote JSKD. Zapeli so pevci in pevke sedmih zborov.

Začeli so domačini, MoPZ DU Dravograd, za njimi pa še Ženski PZ DU Vuzenica, Mešani PZ KDU Prevalje, Ženski PZ »Klasje« DU Muta, Pevska skupina »Gorna« DU Mežica, Mešani PZ » Mavrica« DU Radlje ob Dravi in Ženski PZ »Korošice« DU Ravne na Koroškem. Vsak zbor je po kratki predstavitvi zapel dve pesmi, za konec pa so vsi zbori skupaj zapeli pesem Pozimi pa rožice ne cveto.

Pevce in ostale prisotne je nagovoril tudi g. Drago Koletnik, član komisije za kulturo pri ZDUS-u. Popoldanski del se je pričel z dobrim bogračem, ki so ga skuhali v kuhinji Preša iz Slovenj Gradca, nadaljeval pa z veselim in zabavnim delom.

Zaigral jim je ansambel Rompompom, nastopili so še Diatoniki, Bica Band in Črički, z avtorskima pesmima nas je presenetil Jože Prednik, za zabavo in ples pa je poskrbel harmonikar Rudi Breznik z Mute.

Kljub vročemu dnevu, dvorana je bila na srečo dobro ohlajena, smo se družili do poznih popoldanskih ur.

Pridružila sta se tudi podžupan Anton Preksavec in županja Marijana Cigala, ki je pozdravila  in pohvalila delo društev ter na kratko predstavila občino Dravograd. Srečanje je s pozdravno besedo začel in z zahvalo zaključil prizadeven organizator, predsednik  DU Dravograd in predsednik Koroške pokrajinske zveze, Željko Kljajić.

Besedilo: Kristina Ločičnik

Dogodki

V okviru prireditev občinskega praznika občine Dravograd je Društvo upokojencev Dravograd v sodelovanju s Koroško pokrajinsko zvezo v sredo, 29. junija 2022, pripravilo srečanje upokojencev Koroške pokrajinske zveze.