Search
Close this search box.

V Dravogradu odprli prostore nove pediatrije in pozdravili novo otroško zdravnico

V Zdravstvenem domu Dravograd so danes zjutraj odprli pediatrično ambulanto, ki je sam zdravstveni dom dolgo ni imel. Področje pediatrije je namreč doslej v Dravogradu pokrivala pediatrinja s koncesijo, ki bo svojo dejavnost opravljala še naprej. Na občini so širitve dejavnosti zdravstvenega doma in nove pediatrinje zelo veseli.

“Če malo priredim slaven stavek: ‘Majhen korak za državo, ogromen za našo občino in vse občanke in občane.’ Danes z velikim ponosom odpiramo prostore nove pediatrije v našem ZD Dravograd. Med nami pozdravljamo novo pediatrinjo, domačinko dr. Lono Heber, ki tako pričenja svojo poklicno pot. Na tej poti ji želimo vse dobro,” je s ponosom na svojem facebook profilu oznanil podžupan občine Dravograd Tone Preksavec.

Slednje pomeni, da z današnjim dnem v ZD Dravograd delujeta dve zdravnici pediatrinji, s čimer se v občini Dravograd zaključuje tudi prvi del kadrovske prenove primarnega zdravstva, v okviru katere so uspeli pridobiti tri mlade splošne zdravnike oziroma zdravnico in pediatrinjo.

“Čez čas se jim pridruži še en zdravnik, naš štipendist. S tem bo krog kadrovske prenove ZD Dravograd zaključen, kar pomeni, da bomo ena izmed redkih občin z ‘rešenim’ vprašanjem zdravstvene oskrbe na primarni ravni. In to danes pomeni ogromno, še posebej če vemo, da je stanje na tem področju v državi in še posebej občinah izven centra v zelo slabem stanju, saj zdravnikov družinske medicine in pediatrije enostavno ni,” je zapisal Preksavec.

Po njegovih besedah jim tako ostane še projekt izgradnje novega zdravstvenega doma, za katerega bo občina iskala sredstva tudi v evropskih razpisih. “Verjamem, da uspešno. Hvala vsem, ki ste v tej zgodbi sodelovali, občinskemu svetu, članom sveta zavoda, tudi prejšnjemu sestavu sveta ZD Dravograd, s katerim smo skupaj pričeli orati to ledino. Ni bilo vedno lahko, ampak vse dobro se doseže s trudom. Hvala tudi županji in direktorju ZD Dravograd za ves trud in prepričevanje institucij, da si tudi mi zaslužimo primerno zdravstveno oskrbo. Ponosni!” je zaključil dravograjski podžupan.

Zdravstveni dom je prostore pediatrije uredil v nekdanjih prostorih rentgena, je za STA povedala dravograjska županja Marijana Cigala, ki je vseh pridobitev v primarnem zdravstvu v občini prav tako zelo vesela, potem ko je bil obstoj zdravstvenega doma pred nekaj leti zaradi kadrovske stiske celo ogrožen.

A s tem načrtov na področju zdravstva v dravograjski občini še ni konec. Občina namreč že nekaj časa načrtuje nov, večji zdravstveni dom. Sprva je občina načrtovala, da bo projekt, ki je že pripravljen, izvedla v okviru javno-zasebnega partnerstva, a se je medtem pokazala možnost, da bi lahko dom zgradila tudi s pomočjo sofinanciranja iz evropskih sredstev. V tem trenutku tako dokončne odločitve o načinu izvedbe nekaj milijonov evrov vrednega projekta še ni.

Vir: STA, FB Tone Preksavec

Dogodki