Search
Close this search box.

V Dravogradu nas čaka pestro poletno dogajanje

V Dravogradu je danes, 27. junija 2023, potekala novinarska konferenca, kjer so predstavili dogajanje v prihajajočih dneh.

Danes, 27. junija 2023, je v Dvorcu Bukovje v Dravogradu potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavniki občine in društva Dravit predstavili načrte in vizijo za kulturno dogajanje v občini Dravograd, ki ga za vse obiskovalce pripravljajo v prihajajočih dneh.

Zbrane so nagovorili župan Občine Dravograd, Tone Preksavec, direktor Javnega zavoda Dravit, Žarko Tomšič, ter Katja Čevnik, predstavnica JZ Dravit. Tiskovno konferenco pa je s svojo spremno besedo povezoval Primož MoriMimi.

Uvodoma so povzeli, da so od 18. junija do danes, ko začenjajo s praznovanjem krajevnega praznika, našteli že 10 dogodkov, pri katerem je sodeloval JZ Dravit, kot organizator oziroma soorganizator. Z izvedbo in obiskom teh dogodkov so zadovoljni in veseli jih, da so vsi dogodki privabili veliko množico obiskovalcev in je bil odziv zelo dober. Že v naslednjem tednu pa nas čaka novih 11 dogodkov.

Kot so povedali, imajo za praznovanje občinskega praznika v Dravogradu pripravljeno pestro dogajanje, zato zabave in kulturnih dogodkov za staro in mlado ne bo manjkalo.

Že v tem tednu so za nas pripravili pestro dogajanje, ki se začenja že danes, 27. junija, ob 15.30, s praznovanjem krajevnega praznika občine Dravograd, s pohodom na Skalo. Jutri, v sredo, pa bo v cerkvi sv. Vida ob 19. uri potekalo odprtje razstave Polnost praznine.

V četrtek, 29. junija, bodo ob 18. uri ob slavnosti seji občinskega sveta podelili nagrade in priznanja v Dvorcu Bukovje, v petek pa bo ob 17. uri v dvorcu potekala otvoritev razstave o zbiratelju Hansu Kometru.

Seveda pa ne gre pozabiti, da nas v petek, 30. junija, od 21. ure naprej čaka prva poletna žurka v Dravogradu, saj bo v Lukni zažigal Rock Dravograd. Za rockerske ritme in žur do jutranjih ur bodo poskrbele skupine Alo!Stari, Rock Partyzani in Farty Animals.

V soboto, 1. julija 2023, bo od 9. ure naprej pred cerkvijo sv. Vida potekal dan odprtih vrat Likovne sekcije, ob 10. uri pa se bo v dvorcu Bukovje začelo predtekmovanje za 9. Državno prvenstvo v igranju na harmoniko. Prav tako pred cerkvijo sv. Vida pa bo v popoldanskem času, od 17. ure naprej, potekal že 15. Festival malih inštrumentalnih skupin.

Zvečer v soboto, 1. julija, nas od 19. ure naprej čaka nepozabna Dravograjska noč. Za glasbo in zabavo bodo najprej poskrbeli trobilni sestavi iz Slovenije in trubači iz Srbije, kasneje pa Eva Boto in Rok’n’Band.

V nedeljo, 2. julija 2023, bo na Ribiškem domu ob 17. uri za najmlajše poskrbel čarodej Jole Cole s svojimi čarovniškimi vragolijami.

Kot je poudarila Katja Čevnik, bodo praznovanje občinskega praznika udarno zaključili v petek, 7. julija ob 20. uri v Lukni, s koncertom skupine Šank Rock, ki v letošnjem letu praznuje svoj 40. jubilej in ravno s koncertom v Dravogradu začenja svojo letošnjo turnejo po Sloveniji.

V soboto, 8. julija 2023, pa bo v parku dvorca Bukovje nastopila tolkalska zasedba Sherzer brigade, ki bo ob vročih ritmih poskrbela za primeren zaključek praznovanja občinskega praznika.

Zato si hitro zapišite v koledar vse datume, da slučajno ne bi zamudili katerega od čudovitih dogodkov, ki jih za vas pripravljajo v Dravogradu.

Dogodki

V Dravogradu je danes, 27. junija 2023, potekala novinarska konferenca, kjer so predstavili dogajanje v prihajajočih dneh.