V Dravogradu največ novih okužb med osnovnošolci

Na Koroškem so v ponedeljek največ novih okužb potrdili na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu, kjer je po navedbah podžupana Antona Preksavca bilo največ okužb zabeleženih na tamkajšnji osnovni šoli.
oš dravograd 2

“Po podatkih NIJZ imamo danes 11 novih okužb z SARS-CoV-2 v naši občini. Primeri so v veliki večini potrjeni v OŠ Dravograd, kjer je v 9. razredu trenutno potrjenih 9 okužb. Posledično je tako cel razred v karanteni do 08. 3. 2021,” je epidemiološke podatke v Dravogradu povzel podžupan.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so na OŠ Neznanih talcev Dravograd v soboto potrdili okužbo s koronavirusom pri dveh učencih, v nedeljo prav tako pri dveh, v ponedeljek pri petih učencih in danes pri enem učencu. Skupaj torej 10.

“Skupno imamo v naši občini trenutno 44 aktivnih primerov okužbe z SARS-CoV-2. Stanje v DSO Črneče in Sv. Ema v Šentjanžu je stabilno in brez novih okužb, je še dodal Preksavec.

“Vsem obolelim želimo čimprejšnje okrevanje in vse dobro. Spoštujmo ukrepe za dobrobit vseh nas,” je sklenil zapis, objavljen na Facebook profilu, podžupan.

Na Koroškem so sicer včeraj v vseh občinah skupaj potrdili 48 novih okužb. Kot rečeno med občinami izstopajo tudi Ravne, vendar kot kažejo podatki sledilnika, na šolah ni posebnosti oziroma potrjenih več novih okužb.

Pri tem naj še omenimo, da je po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 10.619 aktivnih primerov okužb. Po podatkih Sledilnika za covid pa jih je na Koroškem 341. Edina občina brez trenutno aktivne okužbe je Ribnica na Pohorju.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.