Search
Close this search box.

V Dravogradu je potekala proslava ob Dnevu reformacije

Tradicionalno je tudi letos potekala v Dvorcu Bukovje proslava ob Dnevu reformacije. Slavnostni govornik je bil mag. Zmago Godina.

V petek, 27. oktobra 2023, je v dvorcu Bukovje potekala proslava ob dnevu reformacije, tokrat zastavljena malce drugače. Slavnostni govornik, ki je poudaril pomen tega praznika, je bil mag. Zmago Godina, predstavnik Krščanske adventistične cerkve.

Za kulturni program sta poskrbela domačina Andrej Ofak in Borut Mori, ki sta se združila v literarno-glasbenem projektu Jurčič in Tavčar. Kot je v njunem opisu povzela Karin Potočnik, smo doživeli poslastico za ušesa, ne le ljubiteljev vrhunske glasbene umetnosti, temveč tudi ljubiteljev slovenskega jezika.

Skozi glasbo in besedila, ki jih je interpretiral izjemni Ivan Lotrič, so nas popeljali po življenju in najbolj znanih delih slovenskega realista, ki mu je drago ljudsko izročilo. Pred nami so se izrisali spomini na Jurčičevo življenje, Kozlovsko sodbo v Višnji Gori, Lepo Vido in Rokovnjače. Ivan Tavčar pa je ustvarjalce navdušil z Visoško kroniko, ki je tako dobila fascinantne skladbe, prepletene z najbolj bistvenimi, dramatičnimi, pa tudi radostnimi deli zgodovinskega romana.

Vir: Katja Čevnik, JZ Dravit

Dogodki

Tradicionalno je tudi letos potekala v Dvorcu Bukovje proslava ob Dnevu reformacije. Slavnostni govornik je bil mag. Zmago Godina.