Search
Close this search box.

V Dravogradu je potekal državni festival malih instrumentalnih sestavov. Množica obiskovalcev uživala tudi na Dravograjski noči

V soboto, 2. julija, je v Dravogradu pod okriljem JSKD potekal že 14. državni festival malih instrumentalnih sestavov, na katerem se je predstavilo 7 skupin.

Prvi koncert je potekal ob 17.00 uri v cerkvi sv. Vida na njem pa so nastopili: Komorno instrumentalna skupina Glasbene šole Lipičnik pod vodstvom Urške Strnad, ki so prejeli Srebrno plaketo za osvojenih 85 točk, Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora pod vodstvom Damirja Fajfarja, ki so prejeli Zlato plaketo za osvojenih 90 točk, Kitarski ansambel Svarun pod vodstvom Grege Bitežnika, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 96 točk, Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov pod vodstvom prof. Slavka Goričarja, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 96 točk in Mladinska sekcija Godbe Medvode pod vodstvom Roka Škrlja, ki so prejeli Zlato
plaketo s pohvalo za osvojenih 95 točk.

V drugem delu festivala na prireditvenem prostoru Lukna pa so nastopili še Pivo in čevapi iz Postojne pod vodstvom Primoža Petohleba, ki so prejeli Zlato plaketo s pohvalo za osvojenih 95 točk in gostje iz Guče Dragačevske trube pod vodstvom Dragana Pavlovića.

Skupine je strokovno spremljal Andrej Ofak. Pivo in čevapi bodo tudi zastopali Slovenijo na največjem trubaškem dogodku na Saboru trubača avgusta v Guči.

Obiskovalce festivala sta na glavnem odru nagovorila tudi županja občine Dravograd Marijana Cigala
in predsednik občine Lučani Milivoje Dolović. 

Po festivalu je sledila tradicionalna Dravograjska noč z Johhny in Tex bandom ter Luko Basijem.

FOTOGALERIJA

Dogodki