Search
Close this search box.

V Dravogradu je na ogled razstava Lotke Nenadić ter Srečka Frühaufa

Tokrat sta moči združila Lotka Nenadić in slikar Srečko Frühauf. Razstava ima letos dobrodelno noto. Ves zbrani denar bosta avtorja namenila PGD Dravograd.

V ponedeljek, 6. novembra 2023 je v prostorih Infopisarne  Dravograd pod okriljem JSKD OI Dravograd in JZ Dravit potekalo odprtje že tradicionalne razstave ročno izdelanih adventnih venčkov in drugih prazničnih okraskov Lotke Nenadić. Gre že za njeno 46. samostojno razstavo. Tokrat je Lotka k sodelovanju povabila še priznanega slikarja Srečka Frühaufa, ki razstavlja akvarele z zimsko tematiko.

Lotka se je letos odločila, da bo precej stvari oddala, zato je razstava nekoliko bolj zgodnja kot običajno. Predvsem zato, da si lahko ljudje do adventnega časa izberejo svoj venček ali druge okraske, ki jih lahko za simboličen prostovoljni odkupijo. Ves denar zbran iz teh prispevkov pa Lotka namenja PGD Dravograd za nakup nove opreme.  K tej dobrodelni noti se je pridružil tudi Srečko, ki je dejal, da je cena za akvarel 100 € in kolikor jih bo prodanih bo izkupiček namenjen PGD Dravograd.

Skupaj bosta tako oba umetnika s to gesto tudi pripomogla k nabavi nove gasilske opreme, ki jo v teh časih po ujmah vsa društva še kako potrebujejo. Lotka je na ogled postavila lepo število adventnih venčkov, pripravila pa je tudi kar nekaj čudovitih voščilnic in drugih okraskov.

Za glasbeno popestritev dogodka je poskrbel Gal Hanjže Hartman na kitari, ki se uči pri prof. Poloni Blaznik na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem – oddelek Dravograd. Vse prisotne pa je nagovoril tudi župan Občine Dravograd Anton Preksavec, ki se je ob tej priložnosti še posebej zahvalil obema umetnikoma. Razstava bo odprta v delovnem času Infopisarne vse do konca meseca novembra.

Vir: JSKD OI Dravograd

Dogodki

Tokrat sta moči združila Lotka Nenadić in slikar Srečko Frühauf. Razstava ima letos dobrodelno noto. Ves zbrani denar bosta avtorja namenila PGD Dravograd.